Sådan er fremtidens TV-vaner i danske familier

Sådan er fremtidens TV-vaner i danske familier

SPONSORERET INDHOLD I SAMARBEJDE MED FIBIA
Ser I stadig flow-TV derhjemme, eller følger i tidens trend og er hoppet med på streamingbølgen? Læs med her, og se om I i din familie følger statistikken, og hvad du skal være opmærksom på, hvis I streamer meget.

TV-forbruget i Danmark før og nu

Danskernes TV-vaner har ændret sig meget gennem årene. Der er kommet langt flere programmer at vælge imellem, og man er i mindre grad loyal over for et bestemt program eller en bestemt kanal. Tidligere skulle man sidde klar foran fjernsynet på et givent tidspunkt, og hvis man missede programmet, skulle man håbe, at nogen havde husket at sætte VHS’en til at optage. Samtidig kunne man som programudbyder på DR1 eller TV2 være næsten sikre på at få høje seertal på de programmer, der lå kl. 20. De to kanaler er stadig de mest populære, og står for cirka halvdelen af alt flow-TV der bliver set i Danmark.

I dag kan man se de fleste programmer on demand, hvilket vil sige, at man kan se TV, lige når man vil. Der findes stadig programmer, der kan samle familien foran fjernsynet, som eksempelvis søndagsserierne på de store kanaler, sportsbegivenheder, X-Factor eller Vild med dans.

Fremtidens TV

Hvis størstedelen af jeres TV-forbrug ikke allerede foregår via streaming, er det sandsynligt, at jeres forbrug kun vil stige. Faktisk har over halvdelen af alle danskere i dag mindst ét abonnement på en streamingtjeneste, og mange familier har slet ikke et traditionelt TV-signal gennem et antennekabel mere. Det skyldes også, at det store streamingforbrug kræver hurtigere og mere stabilt internet, og mange vil gerne have en samlet pakke med både internet og TV. Der er få ting, der er mere irriterende, når man streamer TV, end hvis billedet hakker eller går i stå. Derfor vælger mange at få fibernet, da det helt klart er den mest optimale løsning, hvis man gerne vil streame. Især hvis man har mere end en enhed på netværket ad gangen, er det vigtigt, at man har en båndbredde, som kan klare det, så alle kan se deres program uden, at det går i stå undervejs.

Din alder har betydning for dine streamingvaner

Der er stor forskel på hvordan, du streamer, og hvad du søger, alt efter hvor gammel du er. Er du i det yngre segment, hvilket vil sige fra 19-34 år, er der stor sandsynlighed for, at du er en af dem, der streamer mest. Faktisk fortæller 40% af denne aldersgruppe, at de dagligt streamer 2 timer eller mere. Samtidig er det også mest sandsynligt, at du i denne aldersgruppe primært streamer fiktion som film og serier.

Statistikker viser, at jo ældre man er, jo mere traditionelt TV ser man, og når man endelig streamer, er det primært nyheder, man søger.

Så passer statistikken på dig? Og kan jeres internet klare et øget streamingforbrug? Der er meget at holde styr på med alle de muligheder nu til dags, men en ting er sikkert, og det er, at det er blevet mere spændende og fleksibelt at være TV-seer i dag.
Tags: