Sådan får du et langt og lykkeligt liv

Sådan får du et langt og lykkeligt liv

image title: 
Michael Simons/123rf.com
Sådan lyder det i en rapport offentliggjort hos Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America, skriver Business Insider Nordic.

Det lyder måske logisk, men ikke alle mennesker besidder disse egenskaber. Faktisk er det under halvdelen af undersøgelsens 8.000 respondenter, der har hver enkelt af egenskaberne, men det er til gengæld nogle, man kan tillære sig gennem livet.

Men hvad er et langt og lykkeligt liv så? Forskerne bag projektet har taget udgangspunkt i mænd og kvinder over 52 år og målt deres velfærd, helbred og økonomi. Her har de fundet frem til en gruppe, som er lykkelige. Det skyldes, at de er sunde og raske, har haft en god indkomst gennem livet, og har det godt socialt.

LÆS OGSÅ: Hvidvin er sundere end du tror

Fælles for den lykkelige gruppe er fem bestemte egenskaber, som du også kan overveje, om du har:

Samvittighedsfuld:
Der er et link mellem at være samvittighedsfuld og have et godt liv. Som person tager man altså færre risici, men er derimod et pligtopfyldende og omsorgsfuldt menneske.

Optimisme:
Man forbinder typisk optimisme med et godt helbred. I undersøgelsen kunne omkring en fjerdedel da også betegnes som optimister.  

Beslutsomhed:
De mennesker, som kan finde ud af at sætte sig et mål og følger det, har også en forøget chance for et godt liv.

Følelsesmæssig stabilitet:
Hvis du er god til at håndtere stress og se lyst på en udfordring, så er der også god sandsynlighed for at leve længere.

Kontrol:
Hvis du har kontrol over din hverdag, får du det også bedre. Kontrol over hverdagen kan linkes til både godt helbred og bedre økonomi.

Besidder du én eller flere af de fem egenskaber?

BT
 
Tags: