Sådan får du let en sundere livsstil

Sådan får du let en sundere livsstil

image title: 
Foto: bacho12345/123rf.com
Nogen gange kan selv de mindste justeringer betyde enormt meget for vores sundhed. Her er nogle forskellige bud på, hvordan du kan blive et sundere dig uden de helt store livsstilsændringer.

1: Drik vand
Vand er med til at rense din krop, som har brug for vand for at fungere optimalt. Desuden dækker vand dit væskebehov uden at bidrage med unødvendige kalorier. Fødevarestyrelsen anbefaler, at man drikker én til halvanden liter væske i døgnet, medmindre vejret er meget varmt. Så har man brug for lidt mere.

2: Dyrk motion
Du behøver ikke nødvendigvis at gå all-in med fitnessmedlemskab og lange løbeture. Motion kan også være raske gåture, at tage trappen i stedet for elevatoren eller at cykle på arbejde. Overvej, hvilken motion, du kan lide, og hvordan du kan få den implementeret i din hverdag.

LÆS OGSÅ: Undersøgelse: Så meget skærer overvægt af levetiden

3: Vælg et sundere alternativ, når du handler
Du kan næsten altid skifte ingredienserne i dine hofretter ud med sundere alternativer. Byt hvidt brød ud med fuldkorn, vælg grøntsagspasta frem for almindelig pasta, erstat creme fraiche med skyr og tilføj flere grove grøntsager i dine retter. Det gør både, at du føler dig mæt i længere tid og sætter gang i din forbrænding.

4: Find en makker
Nogle gange er det nemmere at finde motivationen frem til at blive sundere, hvis man har en partner, der kan holde ens mod oppe. Har du en samlever, ven eller veninde, der også gerne vil lægge livsstilen lidt om, så brug hinanden til støtte og opbakning.

5: Fokuser på at være sund frem for at være tynd
Det kan ofte virke som en sur pligt, hvis man udelukkende vil tabe sig for at blive tynd, og nogle slankekure kan være decideret sundhedsskadelige. For at skabe en bedre tilgang til en sundere livsstil er det lettere, hvis man fortæller sig selv, at man gør det med det formål, at man vil være sund. Se det som om, at du forkæler din krop ved at spise sund mad og ved at dyrke motion frem for at sulte den eller ved at overtræne den.

Hvad er dit bedste sundhedstip?
Tags: 
Nøgleord: