Sådan fungerer et kviklån

Sådan fungerer et kviklån

Denne artikel indeholder annonceret indhold.

Det kan være rigtig irriterende at stå og mangle penge til en ny computer eller måske en uforudset regning. Dog er det i dag muligt at benytte sig af kviklånstjenester.

Et kviklån, også kaldet minilån, sms-lån eller hurtiglån, er som navnene indikerer, et lån du kan tage hurtigt og nemt. Ofte kan du låne mindre beløb, til det du står og mangler her og nu. Udover at det er et hurtigt og nemt lån, så behøver du ikke stille nogen sikkerhed for lånet. Vi forklarer herunder, hvordan et kviklån fungerer, samt gode ting af vide om kviklån.
 

Ikke et banklån

Modsat et banklån, hvor du skal booke møder, have dokumentation og masser af papirer med, så er et kviklån meget hurtigere.

Hvis du tager et lån via banken, kan det nogle gange tage flere uger og være meget besværligt. Dette slipper du for med et kviklån.

Et kviklån kan du tage over nettet, og du skal kun benytte dit NemID for at ansøge om lånet. Du vil ofte få svar indenfor 48 timer og herefter vil penge stå på din konto klar til at blive brugt.

Herefter er det helt op til dig selv, hvad du gerne vil bruge de lånte penge på.
 

Et lån uden sikkerhed

Med et kviklån behøver du ikke stille sikkerhed for lånet. Men hvad vil det egentlig sige?

Tager du et lån i banken, så skal du stille sikkerhed for de penge, du låner. Det betyder, at du pantsætter dine ting såsom din bil, bolig, værdipapirer eller opsparing. På den måde kan banken gøre krav på nogle af dine værdigenstande, hvis du ikke kan overholde låneaftalen.

Hvis du tager et lån uden sikkerhed, foregår det ofte udenom banken. Det vil altså sige, at når du tager et kviklån, så slipper du for at stille sikkerhed for lånet.

Ved sådan et lån er renten måske højere end bankens renter, men derimod kan långiver ikke komme og gøre krav på dine værdigenstande, hvis du ikke er i stand til at overholde din låneaftale.

Når det kommer til et kviklån, er det som nævnt ofte uden sikkerhed. Det er fordi, du ofte låner en mindre sum penge, når du tager et kviklån i forhold til et banklån. Det kræver dog, at långiver vurderer, at din økonomi er fornuftig, så de ved, at du kan betale lånet tilbage.

Der er altså både fordele og ulemper ved et kviklån. Fordelene er at det er hurtigt og nemt. Ulemperne er, at du ikke kan låne mere end cirka 10.000-15.000 kr., og at de hurtigt skal betales tilbage.
 

Hvad kan du bruge et kviklån til?

Et kviklån fungerer ligesom et forbrugslån. Dog er et kviklån ofte et mindre lånebeløb. Du spenderer dine lånte penge til lige det, du har lyst til.

Du kan låne penge til en ny cykel eller at tage ud og rejse for dem. Det kan også være, at du vil bruge dem på at tage på restaurant eller måske på en helt ny computer. Idéen ved et kviklån er bare, at du bruger dine penge på det, du føler for.

Det gode ved et kviklån er netop, at du får pengene med det samme. Hvis din computer er gået i stykker og du står og mangler penge til en ny, så vil du gerne låne dem hurtigst muligt. Her hjælper kviklånet dig til hurtige penge, så du igen kan bruge din computer til skole eller serier og film.

 
Tags: