Sådan giver du din pension vokseværk

Sådan giver du din pension vokseværk

Sponsoreret indhold

Har du styr på, hvor meget du får, når du går på pension? Pension behøver ikke være et kompliceret og uoverskueligt projekt, og du kan gøre meget for selv at skabe overblik over din pensionsopsparing.
 
Følg disse råd, og følg op på din pensionsopsparing én gang om året, så du kan være uden bekymring for din opsparing.  
 
1. Har du styr på din pensionsordning?
Har du tjekket om du har en pensionsordning via din arbejdsgiver? Du kan finde det på din lønseddel. Hvis du ikke har en pensionsordning, kan du tage en snak med din arbejdsgiver eller kontakte din fagforening.
 
2. Er du forsikret?
Er du forsikret ved invaliditet eller død? Dette kan du tjekke på pensionsinfo.dk
 
3. Er du gift?
Hvis du er gift, så indgår pensionsopsparingen ikke altid i jeres fælles formue. Så hvis I bliver skilt, kan I hver især tage jeres pensionsopsparing med jer uden at dele. Dette kan skabe problemer, hvis man som partnere ikke har været på arbejdsmarkedet i lige lang tid. Dermed kan det være en god ide, at oprette en ægtepagt, der sikrer at I deler jeres pensionsopsparinger lige, hvis I skule gå fra hinanden.

LÆS OGSÅ: Kaos i vild med dans: Seer var vilde med det
 
4. Betaler du ATP?
Du kan finde meget info på din lønseddel, herunder om du betaler ATP.
 
Da staten indførte ATP var det med hensigten om at sikre et vist niveau i forsørgelsen af ældre, hvor alle – gennem ATP – sparer op til deres egen alderdom.
 
5. Er du ledig?
Tal med dit pensionsselskab, hvis du er ledig, og hør, hvordan du sikrer dig ved længere tids ledighed. Vær opmærksom på, at indbetalingerne til ATP fortsætter ved både dagpenge og kontanthjælp.
 
6. Hvordan vil du leve, når du går på pension?
Hvad vil du gerne have råd til, når du går på pension? Du kan på pensionsinfo.dk se, om du får råd til det du gerne vil, og om du skal skrue op eller ned for indbetalingerne fra nu af. Ofte kan det virke som meget små beløb og ændringer, men det gør en stor forskel i sidste ende.
 
Har du styr på din pension?
 
Femina