Sådan griller du den perfekte bøf

Sådan griller du den perfekte bøf

image title: 
Foto: Jakub Gojda/123rf.com
Der er ikke meget, der slår smagen af en perfekt grillet bøf med sprød stegeskorpe og saftigt, rosa kød. Der er på den anden side heller ikke meget, der, inden for madlavningsuniverset, er værre end at overgrille sine bøffer, så det bliver grå og tørre.

Derfor guider vi dig her til, hvordan du griller en bøf til UG.

Inden du griller
Sørg for at købe bøffer med en god fedtmarmorering - det giver helt klart den bedste smag.

Sørg også for at tage kødet ud af køleskabet i god tid, så det kan opnå stuetemperatur, inden du smider det på grillen. Ellers risikerer du, at kødet bliver brændt udenpå, inden det opnår den rette kernetemperatur.

Nu bevæger vi os ud på et område, som der er stor uenighed om: Hvornår skal kødet saltes? Hvis du spørger ti forskellige kokke, får du nok ti forskellige svar.

Efter sigende får man det bedste resultat, hvis man salter kødet 40 minutter inden det skal på grillen. Når saltet rammer kødet, begynder en process, der kaldes “osmose”, som langsomt trækker saften ud af kødet og får saltet til at opløse sig i kødsaften.

Efter 40 minutter vil denne saltholdige kødsaft, trænge tilbage i kødet og efterlade en dejligt salt bøf, der oven i købet også er blevet mere mør i processen.

LÆS OGSÅ: 6 ting du bare skal prøve at grille

Mens du griller
Hvis dit kød har stuetemperatur, når du begynder at grille det, kan du med en simpel tommelfingerregel være sikker på at opnå den lækre sprøde grillskorpe og saftige medium-stegte kerne hver gang.

Reglen foreskriver, at du griller bøfferne 1 minut per centimeter i tykkelse på hver side. Det vil sige, at hvis dine bøffer er to centimeter tykke, skal de grilles to minutter på hver side.

Hvis du bruger termometer, skal bøfferne have en kernetemperatur på 45 grader for rare, 55 for medium og 65 grader for gennemstegt. Husk at grille kødet ved høj varme.

Efter du har grillet
Når du har grillet dine bøffer til perfektion, bør du lade dem stå og hvile i nogle minutter, inden du sætter tænderne i dem. På den måde bevarer de den smagfulde saft. Velbekomme!

Hvad er dit bedste grillfif?
Tags: