Sådan hopper du sikkert på en nedgravet trampolin

Sådan hopper du sikkert på en nedgravet trampolin

Sponsoreret indhold

En trampolin er efterhånden blevet fast inventar i enhver have. Og det er ikke uden grund. En trampolin er et fantastisk stykke legetøj. For børn og voksne.
 
Uanset alder kan du og dine børn få flere timer til at gå her. Der er uendelige muligheder og alverdens lege og kunstner, hvor dine børn kan udvikle sig.
 
Udover at en trampolin sikrer hjertelig latter, som kun en forælder forstår, er den også en god kilde til motion. Motion gennem leg og glæde er den bedste form for motion. Og igen gælder det både for børn og voksne. Men selvom en trampolin byder på alverdens muligheder og underholdning, er det vigtigt at vide, hvordan man skal befærde sig. For hvis man ikke passer på eller har respekt, kan det gå gruelig galt.
 
Undgå skader – både på dine børn og på trampolinenNår I anskaffer jer en trampolin, er der mange muligheder, hvorpå den kan benyttes. Der er både mulighed for en nedgravet trampolin eller en stående, som man skal kravle op på. Hvis du ønsker din trampolin til nedgravning, kan du nemt selv gøre det.
 
Det kræver, at du ved, hvor du skal gøre af den overskydende jord. Det skal dog nævnes, at uanset hvordan du vælger at placere din trampolin, er der regler, som bør følges, når det kommer til din og dine børns sikkerhed.
 
Først og fremmest bør du købe et sikkerhedsnet. Uanset om trampolinen står højt eller er nedgravet, er det en god idé. Et sikkerhedsnet griber barnet, hvis han eller hun skulle have fået for meget fart på og falder ud over kanten.
 
Derudover bør du sørge for at skifte rustne fjedre, således trampolinen hele tiden er i top form. At efterse din trampolin jævnligt er en god idé. På den måde ved du, at trampolinen hele tiden er i god stand. Og dine børn kan trygt bruge den, så længe de vil.
 
Snak med dine børn og aftal reglerNår dine børn springer ind på trampolinen for første gang, hopper de garanteret derudaf. Måske de ikke tænker over konsekvenserne. At skubbe til hinanden og få hinanden til at hoppe endnu højere, kunne garanteret være en måde, hvorpå børnene leger.
 
For at undgå skader eller ulykker er det en god idé, hvis du på forhånd tager en snak med dine børn. Hvordan skal de opføre sig, samt hvad må de, og hvad må de ikke. Herunder er det en god idé at fortælle, hvor galt det kan gå. Børnene må gerne have respekt for trampolinen, hvorfor det garanteret også bliver sjovere at lege.
 
Som udgangspunkt må der kun være en person på trampolinen ad gangen. Risikoen for skader er større, jo flere personer der hopper. Hvis det alligevel er tilfældet, handler det om at finde personer, som har nogenlunde ens vægt. På den måde kan hoppene udligne hinanden og vil ikke være så kraftige.
 
Desuden bør dine børn eller du aldrig hoppe med noget i lommerne. Hvis det falder ud og ligger et stykke tid på dugen, mens børnene hopper videre, er der risiko for, at genstanden kan lave hul i dugen. Dermed kræver det en komplet udskiftning af dugen, som kunne have været undgået. Derudover er der risiko for, at børnene kan blive ramt af genstanden, mens de hopper.
 
Vedligehold trampolinen Som nævnt bør du gøre det til en vane at tjekke trampolinen efter. For at optimere trampolinens holdbarhed er det en god idé at dække den til i vinterhalvåret. Det kan du nemt gøre med et cover. På den måde mindsker du risikoen for rust og andre skader.
 
Hvis du dækker den nedgravede trampolin til med et cover, og der i løbet af vinteren kommer et tykt lag sne, bør du fjerne sneen. Sneen belaster og kan beskadige fjedrene og dugen. Ligeledes bør du rengøre trampolinen, hvis den er blevet særligt beskidt. Det kan du nemt gøre ved hjælp af en klud og vand. For at undgå at gøre ofte rent kan du ligge coveret over den, når trampolinen ikke bruges.
 
Når du alligevel snakker med dine børn omkring regler og opførsel på den nedgravede trampolin, kan du nævne, at man ikke skal hoppe med sko. Sko slider særligt meget på dugen, hvorfor den hurtigere skal udskiftes.
 
Derudover bør I overholde den maksimale personvægt. Hvis ikke det sker, er der risiko for, at trampolinen overbelastes, og fjedrene kan springe.
 
Grunde til, at du skal anskaffe dig en trampolinSom du forhåbentlig allerede har opdaget, er der utrolig mange gode grunde til at købe en trampolin. Børnene kan lege i timevis, og som forældre er du sikker på, at dine børn får noget motion. For selvom motion er sjovt, gælder det stadig.
 
Desuden er en trampolin er godt sted at være for hele familien. I kan eksempelvis på skift lave forskellige tricks for hinanden – naturligvis når der er en voksen til stede. Det kan samle jer som familie, idet I har et sted, der altid giver grund til latter.
 
Hvis du har en bekymring om, at det vil have en æstetisk betydning for din have, har du muligheden for at grave trampolinen ned. På den måde vil trampolinen ikke syne af nær så meget, men den vil samtidig være tilgængelig. Herunder bør du tænke på, at en trampolin er ethvert barns drøm. Og hvis du vil have en fuldendt børnevenlig have, så må den inkludere en trampolin.