Sådan indretter du en hyggelig stue

Sådan indretter du en hyggelig stue

Dagligstuen er husets hjerte, og en velfungerende stue har stor betydning for, at et hus føles hjemligt. Hygge i stuen opstår langt hen ad vejen som følge af god indretning. Derfor giver vi i denne lille guide seks tips til, hvordan du kan indrette din stue, så du får maksimal hygge. Læs med og lad dig inspirere.
 
Tænk praktisk og komfortabelt
Når du skal indrette stuen, er komfort enormt vigtigt. Samtidigt er det - som altid - vigtigt at tænke over, hvordan man indretter praktisk, så man udnytter pladsen i stuen bedst muligt. En god måde at forene disse to ting på, er at anskaffe en sofa med chaiselong. Chaiselongen er fantastisk, når du kommer hjem fra arbejde og har lyst til at smide benene op. Hvis du får gæster, kan den samtidigt også konverteres til ekstra siddepladser.
 
Skab varme med tekstiler
En af de ting, der virkeligt kan skabe hygge og varme i en stue, er tekstiler. Tekstiler, f.eks. tæpper, puder og plaider vil bløde op for den lidt hårde stemning, der kan opstå, hvis stuen kun indeholder træmøbler. Desuden kræver det ikke nogen stor indsats at tilføje forskellige tekstiler til rummet. Dermed får du masser af hygge foræret uden at lægge ret meget arbejde i det. Stueindretning behøver altså ikke være en svær kamp, hvis bare du sætter ind de rigtige steder.
 
Husk at overveje belysning
Lys er selvfølgelig praktisk. Men det er meget mere end det. Lys kommer nemlig i mange forskellige former, og du kan få stor gavn af at integrere forskellige former for lys i din stueindretning. Du får brug for en loftslampe eller pendel til det overordnede lys. Det kunne f.eks. være en fjerlampe fra Eos, som er fremstillet af gåsefjer og papir. De fleste har også gavn af at have en standerlampe stående ved sofagruppen til at give et mere fokuseret lys til eksempelvis læsning. Endelig kan du - mest for hyggens skyld - sætte en dekorativ bordlampe på sofabordet, hvis du mangler lige det ekstra for at fuldende stuens belysning.
 
 
Brug væggene
Ofte glemmer man tænke væggene med, når man planlægger stuens indretning. Dette er en stor fejl, for væggene giver rig mulighed for at sætte et personligt præg på stuen. Når du vælger plakater eller fotografier til stuens vægge, må du gerne være kreativ. Stuens vægdekorationer må også gerne være mere lidt mere spændende og udtryksfulde end plakaterne i f.eks. soveværelset. Prøv at eksperimentere med stærke farver og interessante motiver.
 
Vær ikke bange for farver
Generelt skal du ikke være bange for at bruge farver i din stueindretning. Ligesom plakaterne på væggene må møblerne også gerne have flotte, klare farver. Det kan nemlig løsne op for stemningen i stuen, hvis rummet ikke udelukkende er indrettet i neutrale nuancer. Et bud på et møbel, der kunne bidrage med lidt farvespil i stuen er en turkis lænestol fra Lotus. Alternativt kan du udstyre stuen med en Stamford Basic sofa med terracottafarvet stof, som også vil bidrage positivt til rummets udtryk.
 
Begrænsningens kunst
Der florerer enormt mange tips og trends i forbindelse med stueindretning. Derfor er vores sidste råd i denne guide at sørge for at sortere i de mange forskellige indretningstrends. Hvis du forsøger at implementere dem alle i din stue, vil resultatet være en ekstremt rodet stue, hvor sammenhængskraften i indretningen går tabt. Når du indretter din stue, skal du lægge en plan for indretningen fra start, så du undgår at komme til at købe elementer, som peger i alle retninger. Vælg én eller to indretningstrends, som du gennemfører i stuen. På den måde bliver din stue behagelig at opholde sig i.
Tags: