Sådan kan du blive mere miljøvenlig

Sådan kan du blive mere miljøvenlig

Dette er sponsoreret indhold

I de seneste år er klimaet blevet prioriteret højt på den politiske dagsorden, da forskere mener, at klimaforandringerne begynder at vise sig, hvorfor vi må skride til handling i en fart. Spørgsmålet er, hvad vi hver især kan gøre for at aflaste klimaet en smule. Der er mange bud på, hvordan vi kan blive mere miljøvenlige i vores dagligdag. Er du interesseret i at blive mere miljøvenlig, kan du herunder få nogle få tips til at blive det.  

Hold styr på varmen i dit hjem

Der går ikke længe, før vi bevæger os ind i de mørke og kolde vintermåneder, hvorfor det kan være fristende at skrue op for varmeforbruget. Ingen skal gå rundt og fryse i deres hjem, men der er visse punkter, hvorpå du kan skåne klimaet en smule gennem dit varmeforbrug. Du kan eksempelvis lade være med at tage lange og varme bade, hvis du normalt har vane for det. Derudover kan du tænke over, hvordan du varmer dit hjem op. Det kan være, at du har radiatorer til den slags, men det kan også være, at du har en gammeldags brændeovn, som sørger for varmen i din stue. Er det sidste tilfældet, bør du overveje at udskifte den gamle brændeovn med en mere miljøvenlig model. Du kan eksempelvis investere i et træpillefyr. Træpiller er nemlig CO2-neutrale, hvortil de faktisk er billigere end mange andre opvarmningsformer. I den forbindelse kan du finde billig træpiller hos LHM.

Bekæmp madspild

På alle tider af året er det en god idé, hvis du forsøger at bekæmpe madspild. Der går dog ikke længe før, at vi bevæger os ind i den søde juletid, hvor de fleste danskere er gode til at købe ekstra meget mad ind. Du bør derfor tænke over dine indkøbsvaner i den kommende tid. Har du brug for alle de ting, som du køber, og når du at spise det hele inden udløbsdatoen? Det er bare få spørgsmål, som du kan stille dig selv. Det hjælper nemlig ikke meget, at du køber varer, som du selv smider ud senere. 

Når du handler, bør du endvidere købe de madvarer, som snart har udløbsdato – og som du ved, at du kan nå at spise. Kig efter de gule mærker med rabat. Det sparer du penge på, hvortil du bekæmper madspild.

Kan du gøre noget ved dine transportvaner?

Selvom vejret er blevet koldt og vådt, vil det være godt for klimaet, hvis du stadigvæk tager din cykel, når du kan. Hvis det ikke er muligt, kan du overveje at tage offentlig transport. Både busser og toge er mere miljøvenlige alternativer til din bil. Det vil nemlig ikke være specielt godt for miljøet, hvis vi alle begynder at køre alene i vores personbil, så snart vi skal ud af huset. Hvis du er ekstremt afhængig af din bil, kan du eventuelt bruge de sociale medier til at finde nogle, som måske kan køre med dig mellem dine destinationer. På den måde kan du tjene lidt penge til benzin, men du hjælper samtidig miljøet en smule, hvis du fylder bilen med personer.
Tags: