Sådan kan du gennemskue en løgner

Sådan kan du gennemskue en løgner

image title: 
Foto: Igor Stevanovic/123rf.com
Vi har alle prøvet at få fornemmelsen af at en ven eller kæreste lyver for en, men det er svært at vurdere, om mistanken har grobund i sandheden.
 
Men der er heldigvis forskellige måder, hvorpå det er muligt at se om en person lyver.
 
En psykolog fra Harvard Business School, Amy Cuddy, fortæller til Time Magazine, hvordan man typisk kan se om folk lyver.
 
Der er ikke kun én måde at gøre det på, men derimod en kombination af forskellige ting, når man snakker med vedkommende.
 
LÆS OGSÅ: TV 2 under kritik: ”Det er faktisk ikke for sjov”
 
”Vi fortæller én historie, mens vi undertrykker en anden, og hvis det ikke er kompliceret nok, så oplever de fleste skyldfølelse, imens dette sker, som man også prøver at undertrykke,” siger hun.
 
”Og vi har simpelthen bare ikke hjernekapacitet til at håndtere det hele uden at noget bliver afsløret,” fortsætter Amy Cuddy.
 
Ifølge psykologen er der flere ting man skal lægge mærke til, som for eksempel personens stemme, kropssprog, positur og deres ansigtstræk.
 
Når man snakker med en person, er der en tendens til, at man fokuserer mere på, hvad personen siger, end hvad de fysisk udtrykker. Ved at kigge på deres fysiske udtryk, kan man forbedre chancerne for at spotte en løgn. For eksempel, hvis en person lyder glad, men kropssprogligt siger noget andet, så kan der være noget galt.
 
Kan du spotte, hvis du bliver løjet overfor?
 
Metroxpress
Tags: