Sådan kan hackere aflytte og stjæle fra dig

Sådan kan hackere aflytte og stjæle fra dig

image title: 
Amir Kaljikovic/123rf.com

Hvis du har en wifi-router derhjemme, skal du passe ekstra meget på. Sådan lyder advarslen fra en gruppe amerikanske forskere. Forskerne har nemlig fundet ud af, at der er en indbygget sikkerhedsfejl i alle routere på verdensplan. Det skriver Ars Technica ifølge BT.

Fejlen er i WPA2-protekollen, der er en sikkerhedsmetode, som bruges til at beskytte onlinekommunikationen.

Fejlen betyder, at hackere har mulighed for at aflytte din router samt al den kommunikation, der sker mellem din router og de enheder, der er koblet til netværket.


Det kan have alvorlige konsekvenser, hvis hackerne får adgang til disse oplysninger.

LÆS OGSÅ: Sover du med mobilen? Det er ekstremt farligt

”Det kan misbruges til at stjæle følsomme oplysninger som kreditkortnumre, passwords, chatbeskeder, mails, billeder og så videre,” skriver en af forskerne bag afsløringen af sikkerhedsbristen, belgiske Mathy Vanhoef fra universitetet KU Leven på hjemmesiden krackattacks.com ifølge BT.

Foruden misbrug af personfølsomme oplysninger, kan hackerne også tilføre virus eller andre skadelige programmer til din computer eller tage hele kontrollen over dine enheder.

Teknologimediet Ars Technica råder ifølge BT til, at man kun bruger krypterede hjemmesider, hvilket er sider, der begynder med ’https’, hvis du vil slippe for hackerne.

Det kan samtidig være en god idé, at bruge en VPN-service, der kan krypterer din kommunikation online, og gøre det næsten umuligt for hackere at få adgang til dine enheder.

Derudover bør du opdatere din router og alle enheder knyttet til netværket til den nyeste software.

Producenter af wifi-routere forsøger netop nu at rette op på problemet.

Har du en wifi-router derhjemme?

BT 


Tags: 
Nøgleord: