Sådan klargør du bilen til vinter

Sådan klargør du bilen til vinter

Sponsoreret indhold

Nu er vintervejret efterhånden ved at melde sin ankomst, og det betyder at bilisterne igen i år skal være opmærksomme på glatte veje og flade batterier.

Det er specielt bilens batteri, som vil volde danskerne problemer i de kommende par måneder, og er ifølge FDM vejhjælp den hyppigste årsag til, at mange danskere går i stå.

“Bilens batteri er et af de mest kritiske punkter, når det bliver koldere i vejret. Efter at have kørt hele sommeren ligger ladestanden på mange batterier på et lavt niveau, og så bliver den første nattefrost pludselig for stor en mundfuld. Faktisk kan batteriet miste op mod 50 procent af sin kapacitet ved hård frost. Derfor er det en god idé at få ladetilstanden kontrolleret, og eventuelt skiftet batteriet,”
forklarer seniortekniker i FDM, Jørgen Jørgensen.

LÆS OGSÅ: Mand sov på kørebanen: Nu er han død

Batteriet er dog ikke det eneste svage punkt i bilen, idet dækkenes vejgreb har stor betydning for, hvor godt man som bilist kan manøvrere køretøjet. Det er derfor vigtigt, at dækkene passer til årstiden.

“Har man ikke allerede skiftet til vinterdæk, er det ved at være tid. Alt for mange bilejere venter for længe og ender ofte med at blive overrasket, når den første sne falder. For selv om der måske ikke venter vinterføre lige om hjørnet, og vejene kun er fugtige, bremser og står vinterdæk stadig bedre fast end sommerdæk, når temperaturen falder. Det er ikke bare et spørgsmål om fremkommelighed men i høj grad også om sikkerhed,” siger Jørgen Jørgensen.

Foruden at tjekke batteri og at skifte fra sommer- til vinterdæk, så er det også vigtigt at man tjekker bilens lygter og sprinklervæske, da det hurtigt, kan blive farligt, hvis ikke man kan se vejen ud af forruden.

“At vinterklargøre bilen kræver ikke den store bilviden og kan sagtens klares hjemme på villavejen eller parkeringspladsen på et par timer. Får man gjort det i tide, sikrer man sig, at bilen er bedre rustet til vinterens strabadser og minimerer dermed risikoen for, at der bliver brug for vejhjælp undervejs,” siger Jørgen Jørgensen.

Husker du at klaregøre bilen?

Søndagsavisen