Sådan kommer du af med mavefedtet

Sådan kommer du af med mavefedtet

image title: 
Ghenadii Boiko/123rf.com

Efter en lidt for sød jul med konfekt, småkager og and kan de fleste skrive under på, at kroppen ikke er i topform. Men hvis din mave er særligt påvirket, kan der være andre årsager end den fede julemad. 

Ifølge trænings- og ernæringsekspert Martin Kreutzer kan mavefedt skyldes en travl og stresset hverdag.

”Ligger du under for stress, er kroppen mere disponeret for at lagre fedt inde i bughulen, så det handler om at vende blikket indad og få mere ro i sit mentale liv, ” forklarer Martin Kreutzer til Jyllands-Posten.

Desuden kan det være svært, at få tid til at motionerer i en travl hverdag. Stress øger samtidig trangen til hurtige kulhydrater såsom slik, hvidt brød eller pasta mellem måltiderne. Manglende motion og kulhydrater får fedtet til at samle sig på maven.

”Når man spiser for mange kulhydrater og for meget sukker, er det som regel, fordi man er stresset, så når man fjerner stressen, får man også ofte fjernet den specifikke lyst til sukker, ” fortæller Per Brændgaard, cand. Scient. I human ernæring og vejleder i kost og motion.

LÆS OGSÅ: Sådan undgår du at overspise juleaften

En anden årsag til, at fedtet samler sig på maven, kan være alkohol. Per Brændgaard fortæller til Jyllands-Posten, at stress og alkohol har samme virkning på kroppen, da bughulen i begge tilfælde lagrer mere fedt.

”Det kan godt synes lidt harmløst med et til to glas vin om dagen, men det er altså det, der feder nede i dunken, når året er omme, ” siger Martin Kreutzer.

Desuden har cigaretter hellere ikke en positiv effekt, det er videnskabeligt bevist, at rygning gør, at fedt samles på maven.

Så hvis maven er blevet lidt for stor, så kan du overveje om du er lidt for stresset, spiser forkert, drikker alkohol eller ryger. Det kan være vigtigt at ændre disse dårlige vaner, da det kan føre til livsstilssygdomme såsom hjerte-kar-sygdomme og diabetes.

Det er vigtigt at ændre disse dårlige vaner, da det kan føre til livsstilssygdomme såsom hjerte-kar-sygdomme og diabetes.

Har du for meget fedt på maven?

Jyllands-Posten


Tags: 
Nøgleord: