Sådan kommer du lettere gennem overgangsalderen

Sådan kommer du lettere gennem overgangsalderen

image title: 
Foto: Robert Bayer/123rf.com
Et du en af dem, der lider af svedeture og søvnløse nætter på grund af, at du er kommet i overgangsalderen? Så er der råd at hente, hvis du læser med her. 

Spis godt
Der er forskellige madvarer, der især er godt for dig, der er i overgangsalderen. Fede fisk, nødder og frø samt avokado og rapsolie indeholder fiskeolier og fedtsyrer, som har sunde virkninger på kredsløbet, hjernen, i leddene og så kan det også styrke dit humør.

Derudover er det vigtigt at få calcium og vitamin D til skelettet. Det kan du få via fedtfattige mejeriprodukter, nødder, frø, lys fisk, bladgrøntsager og bælgfrugter. Er du meget plaget af hede- og svedeture, så lindrer sojaprodukter og bælgfrugter på problemet.

Bestemte fødevarer kan også udløse hedeture for kvinder i overgangsalderen. Det kan eksempelvis være krydret mad, alkohol eller koffeinrige drikke. Det er dog forskelligt fra kvinde til kvinde, så gør dig dine egne erfaringer.

Dyrk motion
Kvinder, der dyrker regelmæssig motion i overgangsalderen har ofte færre hede- og svedeture. Det skyldes at fysisk aktivitet selv øger kroppens temperatur, og man træner herved kroppen til at skille sig af med varmen.

Derudover har motion også en sund effekt på hormonbalancen, som går ind og dæmper klimakterielle gener. Det betyder ikke, at du absolut skal ud at løbe langt, men vær dog opmærksom på at leve en aktiv hverdag, hvor du får bevæget dig.

LÆS OGSÅ: Sådan kommer du nemt i gang med træningen

Sov godt
Det er måske lettere sagt end gjort, men ved at tage dig nogle forholdsregler, kan det hjælpe dig på vej til at komme bedre gennem natten. Hvis du lider af nattesved, så sørg for at holde en lav temperatur i dit soveværelse. Det er desuden en god ide at have gardinerne trukket for i løbet af dagen, hvis solen har stået på.

Forsøg at køle dig ned ved at lade vinduet stå åbent, hav en elektrisk blæser eller et fad med køligt vand på natbordet, som er ved hånden, når du får hedeture. Det er også en god idé at vælge bomuldsstoffer til sit sengetøj, da syntetiske stoffer klæber sig til kroppen, når du sveder.

Hvad gør du for at lindre symptomerne ved overgangsalderen?
 
 
Tags: