Sådan lærer du at elske dit job

Sådan lærer du at elske dit job

image title: 
Foto: gstockstudio/123rf.com
Vi bruger utroligt mange timer af vores liv på at arbejde, og derfor giver det også kun mening, at vi skal være glade på vores arbejdsplads, så vi ikke bruger en god del af vores liv på at være utilfredse og tvære.
 
Der er heldigvis nogle ting du kan gøre for at forbedre din arbejdsdag, så du kan gå fra arbejdspladsen tilfreds og med ordene ’Jeg har haft en dejlig dag på arbejdet!’.
 
Tænk på andre end dig selv
En vigtig del af at være glad på sin arbejdsplads, er at man møder glade og imødekommende personer på sin vej – dette gælder også den anden vej rundt. Så husk lige at sige ’godmorgen’, når du møder folk og spred arbejdsglæde, når du har mulighed for det.
 
Lær dine kolleger at kende
En stor del af det, at føle sig tilpas på sin arbejdsplads, er også at føle at man hører til der. Så sørg for at gå ud og lær dine kolleger at kende, da dette er med til at øge glæden. Desuden vil du i mange tilfælde skabe flere kontakter, som også vil styrke din professionelle karriere.
 
LÆS OGSÅ: Messerschmidt smidt på porten: Misbrugte EU-støttekroner

Hold stressen nede
Hold fokus på de opgaver du kan nå og sæt resten på pause. Stress sænker arbejdsglæden, og det er vigtigt ikke at tænke for meget over de opgaver, du alligevel ikke når.
 
Kend dig selv
En anden metode til at holde stressen nede, er at kende sig selv og ens reaktioner. Mærk efter, hvad der gør dig glad, og sørg for at lave mere af dette. Mange der lider af stress og depressioner har glemt at mærke efter. Så støder du på nogle faresignaler, så mærk efter og lyt til dem.
 
Positive tanker
Hav fokus på de gode ting efter arbejdsdagen. Der er studier der viser, at man bliver gladere, hvis man tænker på de ting, der gik godt - dermed er tankerne er rettet mod noget positivt.
 
Sæt grænser
Vær tro mod dig selv, og sæt grænser, der hvor du føler dig undermineret eller trådt på. Hvis en kollega ikke opfører sig ordentlig, så sig det til dem, og hvis du får mange opgaver du ikke bryder dig om, så tag det op med din overordnede.

Hvordan bevarer du arbejdsglæden?
Tags: