Sådan mindsker du risikoen for kræft med din mad

Sådan mindsker du risikoen for kræft med din mad

image title: 
Foto: Pravit Kimtong/123rf.com
Overskydende mavefedt er ikke kun et problem for nogle mennesker, fordi det ikke ser så pænt ud, for det er faktisk også særdeles usundt at have meget fedt omkring maven, skriver msn.com.
 
Det kan give hjertekarsygdomme, type 2-diabetes og endda kræft, men med den rigtige kost og motion er det muligt at slippe af med de overflødige mavekilo.
 
Specielt i kosten er der point at hente, mener den amerikanske ernærings- og sundhedsekspert Rovenia Brock, der er kendt fra både tv og radio. Hun kommer her med fem gode bud på råvarer, der kan hjælpe dig af med maveskindet.
 
1. Vandmelon
Vandmelon indeholder lycopen, der booster kroppens fedtforbrænding – også på maven. Derudover bidrager den med masser af væske, hvilket hjælper med opbygningen af muskler.

LÆS OGSÅ: Sådan sætter vandmelon gang i sexlivet
 
2. Ananas og papaya

Både ananas og papaya har et højt indhold af enzymet bromelin, som nedbryder proteiner i maven, virker antiinflammatorisk og ikke mindst mindsker mavefedtet.
 
3. Dild
Brug dild i eksempelvis fiskeretter, salater eller supper, og du vil opleve, at din oppustede mave går væk, fordi dilden hjælper tarmene med hurtigere at nedbryde kulhydrater og proteiner.
 
4. Mynte
Mynte er ligesom dild en krydderurt, og derfor hjælper det mod oppustethed.  Det har dog også den egenskab, at det øger kroppens fedtforbrænding, så smid 10 maste mynteblade i en kop te, og du vil se resultaterne.
 
5. Mælkebøtterod
Mælkebøtter betegnes normalt som ukrudt, men de øger faktisk leverfunktionen, hvilket skyller giftstoffer og vand ud af kroppen og giver en fladere mave.
 
Gør du brug af nogle af disse madvarer?
 

MSN.com
 
Tags: 
Nøgleord: