Sådan narrede falsk rejseportal dansk familie

Sådan narrede falsk rejseportal dansk familie

image title: 
David Molina/123rf.com
Når du skal bestille ferien, findes der et hav af forskellige rejseportaler på nettet, du kan benytte, og det kan være en jungle at finde ud af, hvilken en der er bedst, billigst og oprigtig.

En familie fra Varde blev for alvor snydt, da de skulle bestille deres feriebolig i Italien. På en bookinghjemmeside, der til forveksling kunne ligne en af de mere kendte sider såsom Booking.com og Hotels.com, fandt familien den perfekte feriebolig og indbetalte 50.000 kroner. Det skriver Finans.dk ifølge BT.

Det var først efterfølgende, at familien fattede mistanke til hjemmesiden, men da var det for sent at gøre noget. Bookinghjemmesiden benægtede, at de har modtaget familiens penge, og i stedet for en drømmeferie til Italien, blev det til en ferie hjemme i regnfulde Danmark.

Tilfældet er dog langt fra enestående. Ifølge BT har Finans.dk haft kontakt til en række familier, der har oplevet præcis samme svindelnummer.

LÆS OGSÅ: Advarsel: Falske breve i omløb

Det er blandt andet hjemmesider som Dollyhouses.com, der forsøger at narrer penge ud af godtroende turister.

Vicepolitiinspektør Lars Mortensen mener også, at det er en stigende tendens. 

”I takt med den øgede digitalisering af samfundet, oplever vi dog generelt, at flere og flere typer af bedrageri flytter over på nettet, og er der overført penge, vil der være digitale spor, man kan efterforske,” siger vicepolitiinspektør Lars Mortensen, National Efterforskningsafdeling i Rigspolitiet til BT.

For at sikre dig imod svindelhjemmeside kan det ifølge vicepolitiinspektøren være en god idé at undersøge virksomheden nærmere. Dette kan gøres ved at tjekke Trustpilot eller andre forbrugshjemmesider.

Hvad gør du for at sikre dig imod svindelhjemmesider på nettet?

BT
Tags: