Sådan narrer tricktyvene dig på vejene

Sådan narrer tricktyvene dig på vejene

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf.com
I løbet af de seneste uger har politiet i flere landsdele oplevet en markant stigning i antallet af anmeldelser af tricktyve, de såkaldte “tricktiggere”, på de danske veje.

Flere politikredse advarer derfor nu mod at hjælpe nødstedte bilister på landets veje.

Ved at lade som om deres bil er gået i stå ved til- og frakørsler samt på rastepladser, narrer tricktyvene uopmærksomme bilister.

LÆS OGSÅ: Fartbøde kan koste udlændinge statsborgerskab

En af de danskere, der har oplevet tricktyvene på nærmeste hold, er Peter Stidsen. Han kørte sidste søndag på E45-motorvejen ved Aarhus, da han holdt ind til siden for at hjælpe en mand i en sort Mercedes.

“Han fortæller mig sjovt nok ikke, hvad problemet er, men begynder at fortælle om et eller andet firma og hvem han er. Han siger, at jeg kan få hans pas og hans store fingerringe, hvis bare jeg hjælper ham – for han er i store problemer,” fortæller Peter Stidsen til TV 2.

Teknikken er velkendt hos Sydøstjyllands Politi, der i weekenden modtog fire meldinger om tricktyve på vejene.

“Det er flere mennesker, der bruger samme teknik. Lige i dag går henvendelserne på en sort Mercedes, men generelt er det en fremgangsmåde, vi ser,” siger vagtchef Henrik Dam fra Østjyllands Politi ifølge TV2.

Hos Midt- og Vestjyllands Politi, Østjyllands Politi og hos Sydsjællands og Lolland Falsters Politi, som har modtaget 58 anmeldelser på tre uger, kender man også til fremgangsmåden.

“Mest af alt er det væsentligt at få sagt til bilister og andre, de prøver at få fat i: Lad nu være med at lokke jer ind i de her trickspil. Lad det være en myndighedsopgave at håndtere dem, for så bliver man ikke det næste offer,” siger Kim Kliver, der er politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland Falsters Politi.

Er du nogensinde blevet bestjålet af tricktyve?

TV 2
Tags: