Sådan påvirker kys dit forhold

Sådan påvirker kys dit forhold

image title: 
foto: langstrup/123rf.com
Et langt, et tante, et inderligt eller et vådt - kys har som bekendt mange former, men er ikke desto mindre uhyggeligt vigtigt for dig selv dit parforhold.

”Kysset er vigtigt, når det kommer til at vurdere en potentiel partner, og for at holde blus i parforholdet efterfølgende. Kysset er også en undskyldning for at komme tæt på hinanden, så vi kan dufte til hinanden,” siger professor ved Oxford University Rafael Wlodarski til Forskning.no

Efter signede skulle kysset kunne fortælle os, om personen er sund og rask, samt om vedkommende er et godt genetisk match.
Rafael Wlodarski har i en undersøgelse testet 724 personer, der alle var i et forhold, med det mål at finde frem til hvornår kys er vigtigst. Svaret viste, at der ikke er noget særligt tidspunkt, men derimod er det vigtigst at vedligeholde gnisten ved at kysse flere gange dagligt.

LÆS OGSÅ: Derfor har du godt af chokolade

Herudover viste undersøgelsen også, at over halvdelen af os kysser som undskyldning for at komme i nærkontakt med hinanden.
Hertil viste det sig, at folk i alderen 25-45 år kysser syv ud af 10 på daglig basis. Med årene kysser vi generelt mindre, men til gengæld har en 70-årig i gennemsnit kysset 11.000 minutter i løbet af livet.

”Når man kysser, frigives hormonerne dopamin og oxytocin i hjernen. Oxytocin kaldes også kærlighedshormonet, netop fordi det skaber en følelse af samhørighed, tillid og kærlighed. Der er ganske enkelt en sammenhæng mellem hyppigheden af kys og tilfredsheden i et parforhold,” siger Rafael Wlodarski, og giver tre forklaringer på, hvorfor vi kysser:
  • For at opnå seksuel ophidselse
  • For at vurdere hinanden
  • For at knytte bånd til partnerenHvad får dig til at kysse?
Søndagsavisen 
Tags: