Sådan sparer du penge på børnenes garderobe

Sådan sparer du penge på børnenes garderobe

Din børn betyder alt for dig. Det er derfor heller ikke overraskende, at du gerne vil forkæle dem med nyt tøj, når de starter i skole, skal til fødselsdag eller på ferie. Men det kan være svært at få børne- og ungepengene til at række, når der også skal købes ind og betales børneinstitution med mere. Har du brug for hjælp til, hvordan du kan spare penge på børnenes garderobe, kan du med fordel læse med her!

Køb nu og betal senere med børnepengekredit

Står det sløvt til med tallene på kontoen op til jul, dit barns fødselsdag eller konfirmation? Så kan du med fordel købe dit børnetøj med børnepengekredit.

Børnepengekredit er en service, der gør det muligt for dig at bestille og få varer med det samme, men først betale senere. Når du køber dit børnetøj fra en netbutik med børnepengekredit, trækker de nemlig først pengene, når dine børnepenge er kommet ind på kontoen.

Du behøver derfor ikke at bekymre dig om røde tal på kontoen og renter, der senere skal betales, når dine børn har brug for nyt tøj sidst på måneden.

Vil du vide mere om webshops, der tilbyder børne- og ungepengekredit? Læs med her!

Du kan spare mange penge på børnenes garderobe med genbrug

Der findes også måder, hvorpå du kan nedsætte udgiften til børnetøjet. Der findes bl.a. en masse gode genbrugsbutikker i Danmark. Bor du i en storby, vil du kunne finde alt fra store Røde Kors butikker til lækre second hand og vintagebutikker.

Selvom genbrugstøj kan lyde en smule kedeligt og slidt, kan du sagtens være heldig at finde en masse nyt og moderigtigt tøj til dine børn – og for den sags skyld også til dig selv – til billige penge.

Hvis du har børn, der hurtigt slider hul på deres tøj eller vokser hurtigere, end du får børnepenge ind på kontoen, er genbrug et hit. Når du køber genbrugstøj, sparer du nemlig en masse penge på børnenes garderobe, samtidig med at du tager del i kampen mod overforbrug. 

Har du svært ved at finde flot tøj til dine børn i genbrugsbutikker, kan du tage et kig på nettet. I dag findes der nemlig flere sider og apps, hvos man kan sælge og købe brugt børnetøj. Den perfekte løsning til dig, der vil tjene og spare penge på børnenes garderobe!  

Køb børnetøj på udsalg

Selvom det kan være svært at forudsige børnestørrelser flere måneder ud i fremtiden, kan du spare mange penge på børnenes garderobe, når du køber deres tøj på udsalg.

I januar måned kan du for eksempel købe vinterjakker, flyverdragter og varme trøjer til billige penge, mens T-shirts, shorts og badetøj ofte kommer på udsalg, når sommeren er ovre, og vinteren står for døren. Væbner du dig med tålmodighed, kan du endda købe smart modetøj og spare helt op til 50-70 %!

Forbrug mindre – spar mere

Som barn kan det være svært at forstå, at man ikke kan få nyt tøj og sko hver anden uge, men hvis du for alvor vil spare penge på dit barns garderobe, handler det først og fremmest om at skrue ned for forbruget.

Gør jeres tøjforbrug til en fælles ting, hvor I alle bidrager. Du kan for eksempel lære dine børn om penge ved at lave en sparebøsse til tøj og sko, som I kommer penge i, hver gang I sparer penge på fastfood og slik. Eller omvendt: Lave en sparebøsse til rejser eller sjove oplevelser, som I putter penge i, hver gang I ikke bruger penge på tøj.

Sørg desuden for, at det bedste børnetøj i familien går i arv. For hvorfor egentlig købe en ny flyver- eller sparkedragt til den mindste, når de større søskende er vokset ud af deres?

Når du vil spare penge på børnenes garderobe, kan du derfor spørge dig selv om tre ting, inden du svinger betalingskortet: Kan tøjet købes med børnepengekredit? Har vi noget derhjemme, der kan genbruges? Og ikke mindst: Kommer det snart på udsalg? 
Tags: