Sådan sparer du tusindvis af kroner i supermarkedet

Sådan sparer du tusindvis af kroner i supermarkedet

image title: 
News Oresund/Flickr.com
Det drejer sig om impulskøbene, som vi alle i ny og næ falder for. Denne slags køb løber op i tusindvis af kroner årligt for de svage sjæle, mens supermarkederne udnytter psykologisk viden på området.

Danskerne bruger tusindvis af kroner hvert eneste år på såkaldte ’klat-køb’. En ny undersøgelse fra verdens største handelsorganisation, POPAI, viser, at 62 procent af alle indkøb er impulsive.

Og det både ved og udnytter butikkerne på flere måder, siger Thomas Koester, som er psykolog i rådgivningsvirksomheden Force Technology.

LÆS OGSÅ: Bestilte 100 burgere på McDonald’s med dette formål

”Butikken ved godt, at det ikke er i køen ved kassen, at du skal overveje, om du nu vil købe den bycykel med fem eller syv gear. Derfor har man placeret de mere uforpligtende køb ved kassebåndet, hvor du skal handle hurtigt og ikke får 15 minutter til at træffe beslutningen om, hvorvidt du nu også får læst det boligmagasin, du står med, eller ej,” forklarer han til Avisen.dk

Sådan her undgår du impulskøb, og sparer flere tusinder af kroner:

1. Lav en indkøbsseddel og hold dig til den.

2. Sørg for at få stillet sulten inden indkøb. Vi handler anderledes og mere impulsivt på tom mave.

3. Sørg for at være afslappet og have god tid, når du køber ind. Er du meget afslappet som forbruger, har du bedre tid til at overveje dine beslutninger og foretage færre impulskøb.

4. Vær kritisk over for tilbud. Mange tilbudsvarer er impulskøb i forklædning. Står den på din indkøbsliste?
 
Hvis du køber en chokoladebar (Ritter Sport mv.) til 14,95 kroner 3 gange om ugen, løber det op i 2340 kroner om året. Der er altså penge at spare, hvis man undgår denne slags køb.

Tænker du over hvad du køber, og hvorfor? Hvad hjælper dig når du skal købe ind? Del din historie med os i debatten!

Avisen.dk 
Tags: