Sådan undgår du den værste juletrafik

Sådan undgår du den værste juletrafik

image title: 
Foto: Dmitry Kalinovsky/123rf.com
Når arbejds-og skoledagen fredag den 23. december ender, så få danskerne travlt med at pakke bilen og køre hjem til familien for at holde jul. Nogle skal kun køre få kilometer, mens andre har flere hundrede, så det kan godt betale sig at se efter tidspunkterne, hvor trafikken er på sit laveste.
 
Hvis i vil undgå at sidde fast i trafikken, er det en god ide at køre uden for tidsrummet fra klokken 14 til 20, oplyser Charlotte Vithen, der er områdechef i Vejdirektoratet.
 
”I år har vi også myldretidstrafik 23. december samtidig med udrejsetrafikken, fordi 23. falder på en hverdag. Det er derfor, det bliver ekstra slemt i det tidsrum,” siger hun.
 
Det er specielt trafikken fra øst mod vest, der bliver værst.
 
”Der vil man kunne mærke det på de større veje ud af København, hen over Fyn og Jylland og også mellem Kolding og Aarhus,” siger Charlotte Vithen.
 
LÆS OGSÅ: Pige forulempet af onanerende mand
 
På grund af den tætte trafik, er der også større risiko for uheld, og hvis disse sker, så bliver der endnu længere køer på motorvejene.
 
26. december bliver den travleste rejsedag, og her vil trafikken gå i østlig retning mod Sjælland og hovedstadsområdet. Den tætte trafik forventes specielt på Storebæltsbroen. Her regner man med, at cirka 200.000 biler vil krydse farvandet mellem 23. og 27. december.
 
Palle Nygaard, der er driftsleder i Storebælts betalingsanlæg opfordrer alle til at finde brobizzen frem i god tid:
 
”I Storebælts betalingsanlæg bemander vi efter prognoserne og er klar til at hjælpe bilisterne igennem. Den absolut hurtigste og billigste måde at komme igennem anlægget på er selvfølgelig ved at bruge sin brobizz,” siger han, og fortsætter:
 
”Vi ved, hvornår der vil være mange biler i betalingsanlægget, og vores medarbejdere er klar til at tage imod de mange bilister. ”
 
Skal du køre langt for at komme hjem til jul?
 
Metroxpress
Tags: 
Nøgleord: