Sådan undgår du hyppigt kvindeproblem

Sådan undgår du hyppigt kvindeproblem

image title: 
Foto: Andriy Popov/123rf.com
Mavesmerter er noget af det værste, der findes, fordi det ofte gør det umuligt at foretage sig noget produktivt. Hvis smerterne skyldes forstoppelse – som det er tilfældet for især kvinder – er der dog syv gode råd at hente, som kan afhjælpe problemerne.
 
De tre første råd omhandler fødevarer. Undgå for alt i verden forarbejdet mad, da det indeholder store mængder fedt, hvilket bremser fordøjelsen. Spis derfor frugt eller grøntsager i stedet for chips. Derudover skal du så vidt muligt holde dig fra alkohol og koffein samt mælkeprodukter.
 
LÆS OGSÅ: Denne ’skjulte sygdom’ rammer hver tredje kvinde
 
Ét er dog, hvilke fødevarer du putter i munden, noget helt andet er, hvilken medicin du bruger. Jern- og kalktilskud kan eksempelvis forårsage forstoppelse, men du skal naturligvis ikke stoppe med at tage det, hvis det skyldes en lidelse.
 
Smertestillende piller er heller ikke en god idé, selvom du altid bør tale med din læge om det, hvis pillerne er ordineret. Det kan også være fristende at kaste sig over afførende piller, hvis man lider af forstoppelse, men det er en falsk tryghed, for over tid vænner du faktisk tarmene til at gøre arbejdet for dig – og så bliver det kun værre.
 
Det sidste råd, du skal huske, er at dyrke motion. Det sætter nemlig gang i systemet, hvorimod inaktivitet har den præcis modsatte effekt. Og det behøver altså ikke nødvendigvis være en løbetur, for en gåtur eller yoga kan eksempelvis også gøre det for dig.
 
Har du nogen gode råd mod forstoppelse?
 
MSN
Tags: 
Nøgleord: