Sådan undgår du indbrud i helligdagene

Sådan undgår du indbrud i helligdagene

Det har lige været fastelavn og det er som bekendt et varsel om, at påsken heller ikke er langt væk. Disse er to af de mest populære højtider herhjemme i Danmark, og blandt flere danskere er det tradition at besøge familien i disse dage. Men imens vi er væk fra vores hjem og hygger os med familien, slår katten af tønden, spiser påskelam eller flæskesteg, så er det også højtid for hjemmeindbrud. Flere indbrudstyve vælger nemlig at udnytte, at mange danskere i helligdagene vælger at forlade deres hjem flere dage i træk. Der er dog flere ting man kan gøre for at undgå at komme hjem til et hus som er brudt ind i.

Skaf en god lås

Hvis indbrudstyvene har udset sig dit hus, og du ikke er hjemme, så er det vigtigt at sikre sit hus godt. Først og fremmest er det vigtigt med en god og solid lås, da få tyve vil bruge ret lang tid på at bryde ind. Derudover vil en hjemmealarm også være effektiv, da mange indbrudstyve vil opgive deres foretagne, så snart de ser alarmskiltet. Ring og få et tilbud fra din låsesmed i København her.

Få dit hus til at se beboet ud

Som nævnt herover så vælger tyvene de huse, hvor ejerne ikke er hjemme. Men selvom man ikke er hjemme, så kan man godt få tyvene til at køre forbi uden at begå indbrud. Ved at få huset til at se beboet ud, kan man forhåbentligt få tyvene til at droppe tanken. Så lad lyset være tændt og gardinerne rullet ned.

Allier dig med naboen

Når man forlader sit hjem ubevogtet i flere dage i træk, så er naboen ens tætteste allierede. Hvis han eller hun bor tæt på, kan de holde øje med huset, og om der er noget usædvanligt aktivitet. Derudover kan den flinke nabo tømme postkassen og måske parkere bilen i ens indkørsel.

Pas på dit internetbrug

Det er dog ikke kun de ting vi gør i den ”virkelige” verden som påvirker vores chancer for at blive udsat for indbrud. Tyvene kigger nemlig også på internettet for at finde eventuelle ofre. Så når i sælger dyre ting på nettet så inkluder ikke jeres privatadresse i annoncen, og lav om på privatindstillingerne på de sociale medier, så det kun er dine venner som kan se hvad du ligger op 
Tags: