Sådan undgår du indbrud i julen

Sådan undgår du indbrud i julen

image title: 
Foto: Ilya Andriyanov/123rf.com
Hvis du har planer om at tage væk i julen – om det så er på ferie eller fejring væk fra hjemmet – så er det en god ide at lukke huset grundigt af. Tal fra Rigspolitiet viser nemlig, at december er den mest risikable måned at være væk på året, og har registreret hele 26 procent flere indbrud her.
 
På grund af den forhøjede risiko har forsikringsselskabet Alka samlet et række råd om, hvordan du undgår indbrud:
 
1. Huset skal ’leve’
”Den bedste forholdsregel er, at man skal kigge på sin bolig med en indbrudstyvs øjne. Ser det forladt ud? Er der dårligt sikrede døre eller vinduer, eventuelt i skjul af træer og buske, hvor man kan komme ind? I så fald bør man overveje at tage affære, inden tyven kommer forbi,” siger Lise Agerley, som er kommunikationsdirektør i Alka.
 
LÆS OGSÅ: Dansk embedsmand rejser for 1,6 millioner
 
2. Få alarmer
Stadig flere danskere beskytter deres hjem ved at installere alarmer og ved at stable nabohjælp på benene, hvilket er en god ide.
 
”Alarmer bliver alt for ofte først installeret, når boligen har været udsat for et indbrud. Det vil være en bedre investering at gøre det inden. Det har også en god effekt, hvis man i nabolaget aftaler at holde øje med hinandens hjem, når I ikke er hjemme. Sørg f.eks. for at tømme post hos hinanden, tænde og slukke lys i hjemmet – og parkér eventuelt en bil i indkørslen hos de bortrejste naboer,” lyder det fra Lise Agerley.
 
Vær opmærksom på de mest risikofyldte dage. Det drejer sig om 1. juledag, som er den dag på året, hvor indbrudsrisikoen er størst, fordi mange er væk fra hjemmet til julefrokost med familien. Tyvenes næst travleste dag er juleaften, mens 2. juledag indtager tredjepladsen.
 
Kan du komme med flere gode råd til at sikre mod indbrud i juletiden?
 

Ekstrabladet
Tags: 
Nøgleord: