Sådan undgår du influenza

Sådan undgår du influenza

image title: 
Akz/123rf.com
Vi kender den alle sammen efterhånden, og der er ikke én vinter hvor influenzaen ikke viser sine symptomer på flere danskere. Derfor vil vi gerne give fem gode råd til forebyggelse af influenza:

1. Hygiejne. Vær flittig med håndvask og hold afstand til de hostende og nysende – ja, surt show hvis du ender ved vinduesædet i bussen.
2. Forkæl dit immunforsvar – og vi mener forkæl dét meget. Sørg for at få din søvn og gå en tur i frisk luft hver dag.
3. D-vitamin. Lad os indse det, lille Danmark er ikke det land hvor solen skinner mest, så hvis du ikke er typen der dyrker hvert et sekund når solen endelig titter frem, så tag gerne 25-50 mikrogram om dagen. 

LÆS OGSÅ: Her er forklaring på, hvorfor sår klør
 
4. Selen. Ja, det er helt klart noget vi danskere generelt får for lidt af, og vi går glip af en vigtig brik i vores forsvar. Så tag gerne 200 mikrogram organisk selen om dagen, medmindre du insisterer på at spise en hel pose paranødder om dagen, det kan nemlig også gøre det.

5. C-vitamin. Vi får generelt heller ikke nok af dette vitale vitamin i vores kost – nok fordi de fleste mennesker ikke spiser 1 kg frugt om dagen. Så 500-1000 mikrogram om dagen kan hjælpe enormt meget på immunforsvaret. 

Har du andre gode husråd til at undgå influenza, så del dem med os på vores debatforum!

Sundhedsguiden.dk
Tags: 
Nøgleord: