Sådan undgår I den berømte syvårskrise

Sådan undgår I den berømte syvårskrise

image title: 
Foto: Kaspars Grinvalds/123rf.com
Det er ikke altid nemt at få et ægteskab til at fungere, og mange giver op i specielt de første år af parløbet. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Værst står det til i det syvende år som mand og kone, for her går flest fra hinanden, mens årene op til ligeledes er præget af mange skilsmisser. Når man forbi det syvende år, falder kurven derimod drastisk, og det er der en god forklaring på.

”En af de bærende teorier for, hvorfor parforholdet går i stykker efter syv år, er, at rigtig mange par bliver skilt, efter de har fået børn, og efter syv års ægteskab har man typisk fået andet barn,” siger undervisningskonsulent på Center for Familieudvikling Søren Marcussen.

LÆS OGSÅ: Derfor er toilettet mandens nye domæne

Han forklarer yderligere, at mange par lægger mere og mere energi i deres arbejde og forældrerollen, og derfor glemmer de parforholdet. De udfordringer, der opstår, kan man dog forsøge at komme i møde ved hjælp af tre gode råd fra Søren Marcussen:

1. Forestil dig dit parforhold som et hus
”Vi siger ofte til par, at de skal forestille sig, at deres parforhold er et hus, der er blevet ramt af en tsunami, altså udefrakommende problemer. Hvis et hus falder sammen under en virkelig hård tsunami, ville du aldrig sige, at huset er dårligt bygget. På samme måde er det ikke dit parforhold, der er noget galt med, hvis du oplever et stort pres udefra.”

2. Få mere viden om din situation
”Parforholdsrelationer er i dag blevet et helt vidensfelt. Det enkelte par tror ofte, at deres problemer er helt unikke, men det er de sjældent. Det kan være meget givtigt at få at vide, hvad det er for nogle processer, der foregår på netop det tidspunkt i parforholdet, hvis man skal have hjælp til at komme videre.”

3. Søg hjælp
”Meget få par søger hjælp, før de bliver skilt. Og nogle søger det, når det er for sent. Jeg tror mange par, ville blive glædeligt overrasket, hvis de fik noget mere viden om, den fase de er i, i livet og fik mere hjælp.”

Har du oplevet en syvårskrise i dit ægteskab?

TV2
Tags: