Sådan vælger du den rigtige lampe til soveværelset

Sådan vælger du den rigtige lampe til soveværelset

Denne artikel indeholder annonceret indhold.

I et soveværelse er der to slags lamper som er must-have. En loftlampe som man kan tænde når man træder ind i soveværelset, samt en lampe ved sengen eller natbordet som man kan tænde/slukke mens man er i sengen. Herunder finder du anbefalinger til hvad du skal kigge efter, inden du vælger belysning til dit soveværelse.
 

Loftlampe til soveværelset

En loftlampe, eller en pendel, som faktisk er det korrekte udtryk, er en vigtig del af belysningen i et soveværelse. Dels fordi en pendel giver god generel rumbelysning og dels fordi en pendel pynter i loftet, der ellers godt kan komme til at se tomt ud i et soveværelse. For at vælge den rigtige pendel til soveværelset anbefales det at vælge en lampe med en åben skærm, som lyset kan skinne igennem. Dette kunne f.eks. være en stofskærm eller en glasskærm. Hertil er det vigtigt, at pæren ikke er for skarp, da skarp lys hverken er en fordel lige før sengetid, eller lige når man er vågnet.
 

Væglampe til sengen

En væglampe ved siden af sengen har flere fordele. Først og fremmest kan du tænde lyset før du er stået op, hvilket jo altid gør det lidt lettere at komme ud af fjerne. Derudover kan du lade væglampens lys stå tændt inden du slukker loftlampen, så du slipper for, at banke tåen ind sengekanten på vej hen mod sengen. To væglamper, en på hver deres side af sengen, kan se utroligt flot ud og fungere som en stor del af udsmykningen i din boligindretning.
 

Bordlampe til sengen

En anden mulighed for soveværelsesbelysning, er en natbordslampe, man kan stille ved siden af sengen. Med bordlampe til sengebordet slipper du for besværet med, at installere en væglampe og skulle du lave om i soveværelset, er den lige så nem at flytte rundt på som dit natbord.

 
Tags: