Sådan ved du, at du er forelsket

Sådan ved du, at du er forelsket

image title: 
Foto: andreka/123rf.com
Mange af os kender tegnene på at være forelsket. Sommerfugle i maven, snurren i fingrene og en nervøsitet, der hele tiden sidder i kroppen.
 
Metroxpress har i forbindelse med Valentinsdag været ude og undersøge, hvad der sker i vores hjerner, når vi forelsker os.
 
Albert Gjedde, der er hjerneforsker ved Instituttet for Neurovidenskab og Farmakologi på København Universitet, mener at forelskelse er en måde kroppen fortæller en, at man vil have børn og forplante sig med en person.
 
”Forelskelse er både en emotion og en følelse, som skyldes en af de fire grunddrifter, nemlig forplantningsdriften. Den aktiveres, når man møder en kompatibel partner, som ens organisme fysiologisk bedømmer som forplantningsparat,” siger Albert Gjedde til Metroxpress.
 
LÆS OGSÅ: Ungdomsbande hærger lokal Netto

Forelskelse er tidligere blevet opdelt i tre forskellige faser: Tiltrækningsfasen, forelskelsesfasen og sympatifasen. Men ifølge Albert Gjedde, er de alle samlet i én fase.
 
”Neurobiologisk er de tre faser i virkeligheden led i én og samme fase, nemlig en forventning eller udsigt til forplantningsdriftens opfyldelse,” siger Albert Gjedde.
 
Har du en speciel person, der sætter gang i din forplantningsdrift?

mx
Tags: