Søn fortæller alt om Jesper Kleins alkoholmisbrug

Søn fortæller alt om Jesper Kleins alkoholmisbrug

image title: 
Søn fortæller alt om Jesper Kleins alkoholmisbrug
I en ny bog, ’Fra Min faders Skygge’, fortæller Sebastian Klein om faderens, Jesper Kleins, alkoholmisbrug, som stod på i årevis og fortsatte frem til 2005.

I denne periode havde hustruen, Lykke Nielsen, fået konstateret brystkræft, som også kostede hende livet årene efter. Jesper selv fik blødende mavesår, og blev i den forbindelse advaret om, at han ville dø, hvis han ikke lagde alkoholen fra sig.

”Så stoppede han bare. Det var faktisk det, jeg blev allermest vred over, for det kunne han jo sagtens, viste det sig,” siger Sebastian Klein i et længere interview i dagens Politiken.

Og til spørgsmålet om hvorfor i alverden blev vred over det, svarer sønnen:

”Fordi, hvorfor fanden stoppede han så ikke noget før?”

I bogen fortæller sønnen også om faderens selvmordsforsøg: ’Tja, hvorfor ikke, det kan jeg jo lige så godt’, hvorefter han slugte hustruens sovepiller.

LÆS OGSÅ: Landmand søger kærlighed: Ruud har fået en kæreste

Herudover beretter han om, hvordan Sebastian og en ven tømte huset for sprutflasker og hældte indholdet i vasken, men det stoppede ikke den folkekære Jesper Klein i at drikke, selvom han var kommet på antabus.

”Vi havde gennemlevet rimelig mange lidelser og gjort de største krumspring for, at folk ikke skulle finde ud af, at han drak så meget. Og jeg havde jo også de her tanker: Kører han bil, når han er fuld? Hvad, hvis han kører et barn ned? Ville jeg kunne tilgive det?” spørger Sebastian Klein i Politiken.

”Men verden ville ikke. Som børn tilgiver man jo sine forældre utrolig meget. Og jeg bebrejder heller ikke min far for hans druk. Måske burde jeg være mere vred. Men det er svært at være vred på et menneske, der har givet én så meget. Som man holder så meget af og respekterer på så utrolig mange områder,” siger Sebastian.

I hvilken sammenhæng kender du Sebastian og Jesper Klein?

Ekstra Bladet
Tags: