Søren Pind: Der skal indføres nultolerancepolitik

Søren Pind: Der skal indføres nultolerancepolitik

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf
Efter weekendens terrorangreb, raser debatten om, hvordan det kan forhindres, at radikaliserede danskere som Omar Abdel Hamid El-Hussein begår nye angreb.


Blandt deltagerne i debatten er Venstres udenrigsordfører og tidligere integrationsminister, Søren Pind. Han mener, at de større byers integrationsindsatser er forfejlede, og at det vil tage mange år, før disse fejl er rettet op.


LÆS OGSÅ: Omars ven: Vi er ikke terrorister


»Når folk råber 'Allah er stor' ved det sted, hvor terroristen blev skudt, og når vi ser mennesker skrive, at det er den straf, man får for at håne profeten, så er der nogle mennesker, som vil noget andet end det store flertal i Danmark. Det bliver vi nødt til at erkende,« siger Søren Pind.


Ifølge ham skal radikalisering allerede forebygges, mens børnene er små:


“Der skal indføres nultolerancepolitik fra top til bund. Ordensreglementer i skolerne - så børn ved, hvad der er rigtig og forkert adfærd. Så de simpelthen lærer børn, hvad det betyder at opføre sig ordentligt. At man standser den der drift rundt på gaden. At politiet får de værktøjer, der skal til. At skolelærerne får det. At man indkoder helt fra start af, hvad ordentlig adfærd er,” siger han.


LÆS OGSÅ: Obama inviterer Aarhus-borgmester til Det Hvide Hus


Integrationsminister Manu Sareen (R), deler ikke Pinds holdning. Han mener nemlig, at radikaliseringen kan undgås ved at vise de unge, at der er et alternativ. Det skal eksempelvis ske ved hjælp af regeringens nye handleplan, der indeholder mentorordninger, hotline og bedre uddannelse af blandt andet skolelærere.


“De erfaringer, der er med radikaliserede unge fra Danmark og udlandet, viser, at det rent faktisk er muligt, at få folk ud af ekstremistiske miljøer. Det kan man netop ved at tilbyde dem et alternativ,” siger Manu Sareen.


LÆS OGSÅ: Forsker: Muslimer tror, danskere er racister


På et punkt er de to politikere imidlertid enige: Længere straffe er ikke vejen frem.


“Det hjælper ikke noget bare at smide folk i fængsel. Hvis man tror, at det her bare kan løses med straf, så tager man fejl,” siger Pind, mens Sareen påpeger, at den nuværende lovgivning giver “gode rammer”.


Hvilke tiltag mener du, der skal laves for at undgå lignende angreb?


BT

 
Tags: