Sørg for at tjekke din internethastighed

Sørg for at tjekke din internethastighed

Internettet spiller en enorm rolle i vores samfund i dag. At miste internetforbindelsen i blot et par timer kan være en ulidelig prøvelse, der efterlader os helt fortvivlede over, hvad vi dog skal foretage os, når vi ikke kan være på Facebook!
Derfor kan det også være et sandt helvede, hvis internetforbindelsen er langsom. At skulle sidde og vente i evigheder på, at en hjemmeside bliver færdig med at loade kan være frustrerende, især hvis du skulle ske at have et arbejde, der involverer internetadgang.
Heldigvis findes der en let måde at foretage en hastighedstest på din bredbåndsforbindelse, så du kan sikre dig, at den kører uden problemer.

Test al elektronikken

Det er ikke kun din computers internetforbindelse, men også din telefon og tablet, som du kan tjekke. Det kan du gøre ved at downloade bredbåndsmåleren fra Bredbånd.dk som hurtigt og simpelt kan måle hastigheden på dit internet.
Ved at tjekke hastighedsmåleren kan du også finde ud af, om du har den optimale internetudbyder, eller om der er en anden udbyder, der er billigere, hurtigere eller måske endda begge dele.

Tjek din download- og uploadhastighed

Bredbåndshastighed indeholder mange faktorer. Der er både spørgsmålet om upload og download, der hver især kan have ganske forskellige hastigheder i din bredbåndsforbindelse. Downloadhastigheden er især vigtig, når du gerne vil downloade spil eller streame film og musik. Den almindelige gennemsnitsforbruger af internet vil som regel have brug for en downloadhastighed på omkring 30-50 Mbit.
Din uploadhastighed binder sig til gengæld til, hvor flydende din Skype-forbindelse eller online spiloplevelse for eksempel er. Jo bedre uploadhastighed, jo færre afbrydelser vil du opleve.

Trin til at sikre en præcis hastighedsmåling

  • Tilslut din computer direkte til routeren via kabel og slå trådløst internet fra
  • Sluk alle andre enheder, der bruger netværket
  • Luk alle programmer, der anvender netværket
På denne måde får du det mest akkurate testresultat med bredbånds- og hastighedsmåleren.

Træf det fornuftige valg

Det kan måske virke som mere besvær end gavn, men i sidste ende kan det være den bedste løsning for dig. At danne dig et overblik over, hvilken hastighed dit internet rent faktisk har i praksis kan hjælpe dig med at finde ud af, om du nu også får nok for pengene.
Internetudbyder oplyser diverse upload- og downloadhastigheder for forskellige abonnementer på deres hjemmesider, så det kan være en god idé lige at tjekke, om din hastighed rent faktisk matcher det, som abonnementet lover.
Der kan være pletter hist og her i internetudbyderes net, så du ikke får det helt optimale ud af abonnementet. På sådanne tidspunkter kan det være en god idé at overveje, om du vil få mere ud af at skifte udbyder.
Der er selvfølgelig også muligheden for, at det ikke er internetudbyderen, der er problemet, men i stedet forbindelsen i dit eget hus. Måske bor du i et gammelt hjem, hvor ledninger og kabler trænger til et eftersyn, og i disse tilfælde kan en hastighedsmåler jo netop gøre dig opmærksom på, at der måske er et eller andet hæmmer din internetforbindelse.
Tags: