S-profil vil tvinge alle i en A-kasse

S-profil vil tvinge alle i en A-kasse

image title: 
Foto: Folketinget
Mens Helle Thorning-Schmidt skjuler for vælgerne, hvad der skal ske med dagpengesystemet efter et valg, er der andre boller på suppen andre steder i statsministerens parti.

Socialdemokraternes formand for Folketingets beskæftigelsesudvalg, Pernille Rosenkrantz-Theil, har nemlig en klar holdning. Det fremgår af et hidtil ukendt reformforslag, som Rosenkrantz-Theil allerede i februar i dybeste stilhed afleverede til kommissionen.

LÆS OGSÅ: EL: 25.000 ledige skal i arbejde 

Hvis forslaget bliver til virkelighed, vil det revolutionere hele A-kasse-systemet til en rendyrket forsikringsordning. Det skriver Ekstra Bladet.

I det 14 sider lange reformforslag foreslår Rosenkrantz-Theil en privatisering af hele dagpengesystemet.

”Staten skal ikke længere medfinansiere systemet. Det er ikke længere lovgiver der fastsætter reglerne” lyder det i notatet.

LÆS OGSÅ: Løkke: Underlig kampagneform 

Derudover vil Rosenkrantz-Theil tvinge alle lønmodtagere ind i A-kasser:

”Tilknytningen til dagpengesystemet er obligatorisk for den, der er fyldt 18 år og som arbejder eller driver selvstændig virksomhed i Danmark.”

Ekstra Bladet har forsøgt at få Pernille Rosenkrantz-Theils kommentar til reformforslaget, men hun ønsker ikke at kommentere de enkelte elementer i forslaget.

Hvad synes du om forslaget om at privatisere dagpengesystemet og tvinge alle i A-kasser? 

Ekstra Bladet
 

 
Tags: