S-regionsformand trodser partiet: Brugerbetaling på hospitalet

S-regionsformand trodser partiet: Brugerbetaling på hospitalet

Sponsoreret indhold

Sophie Hæstorp, Socialdemokraternes regionsformand i Hovedstadsregionen, vil indføre brugerbetaling i sundhedsvæsenet. Det vil medføre, at patienter og pårørende fremover skal betale for en lang række ydelser, som for eksempel scanningsbilleder og hospitalsmad. Hun udtaler til Jyllands-Posten:

”Vi kan ikke blive ved med at presse systemet og finde penge ved at spare på lønkronerne. Derfor må vi seriøst overveje mere egenbetaling både fra patienter og pårørende – det kunne være for scanningsbilleder ved graviditetsundersøgelser eller mad, når man er indlagt sammen med en syg”.

LÆS OGSÅ: Løkke: Regeringen fører danskerne bag lyset

Hun går dermed i stik modsat retning af sit parti, der sidste år investerede milliarder på sundhedsområdet i forbindelse med finansloven. Samtidig står Hæstorps udmeldinger i skarp kontrast til Socialdemokraternes ønske om at benytte gratis sundhedsydelser som valgtema.

LÆS OGSÅ: For meget søvn kan slå dig ihjel

Hæstorps udmeldinger har fået Venstres sundhedsordfører Sophie Løhde op af stolen:

”Det taler for sig selv, at S fører skræmmekampagne mod os, samtidig med at man selv foreslår at indføre mere brugerbetaling i sundhedsvæsenet. Så er jeg faktisk ligeglad med, om det kun rammer gravide eller forældre til de syge børn. Det er hyklerisk,” siger hun til Jyllands-Posten og mener samtidig, at der er tale om dobbeltmoral.

Sophie Hæstorp sættes samtidig på plads af sundhedsminister Nick Hækkerup (S), der slår fast, at borgerne fortsat skal kunne komme på hospitalet eller til lægen velvidende, at det er gratis.

Hvad mener du om de interne stridigheder i partiet? Skal der indføres brugerbetaling?

Jyllands-Posten