S: Uddannelse til arbejdsløse giver milliongevinst

S: Uddannelse til arbejdsløse giver milliongevinst

image title: 
Foto: kzenon/123rf
Beskæftigelsesministeriet konkluderer i en ny undersøgelse, at det er en klar fordel, både for den enkelte og for samfundet, at tage en uddannelse, hvis man går uden job.

Undersøgelsen viser nemlig, at en kontanthjælpsmodtager, der får en uddannelse som for eksempel SOSU-hjælper, tømrer eller kontorassistent, samlet tjener 1,8 millioner kroner mere set over et helt arbejdsliv. Samtidig får staten et nettooverskud på 1,2 millioner for hver kontanthjælpsmodtager, der tager sig en uddannelse.

Beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen (S) er glad for undersøgelsens resultater:

”Det, vi har troet og sagt i mange år, kan vi nu dokumentere, er rigtigt: for dig og for samfundet er der en kæmpe gevinst ved at tage en uddannelse,” siger han til Jyllands-Posten, med henvisning til, at det tidligere ikke har været muligt at dokumentere effekten af uddannelse.

LÆS OGSÅ: Arbejdsgivere vil skære i kontanthjælpen

Hos Dansk Arbejdsgiverforening ser man anderledes kritisk på undersøgelsens resultater. Man er ikke imod uddannelse til ledige, men man mener ikke, at uddannelse absolut er svaret på alle udfordringer. Denne holdning bakkes op af Venstres tidligere beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen:

”Svaret for alle er ikke, at de skal på skolebænken. For en stor gruppe er det vigtigere, at de får et arbejde”, udtaler han til avisen.

Skal man tilbyde mere uddannelse til arbejdsløse?

Jyllands-Posten