Se & Hør-skandalen: Kendte kræver millionerstatning

Se & Hør-skandalen: Kendte kræver millionerstatning

image title: 
TV 2 / DANMARK ©
Både Kim Henningsen og Henrik Qvortrups advokater undrer sig dog over det absurd høje millionkrav fra de kendte danskere, skriver Bt.
Onsdag kom det frem, at intet mindre end 19 personer har stævnet Aller Media, de forhenværende chefredaktører og it-specialisten – bedst kendt som tys-tys-kilden.

De kendte danskere kræver hver 250.000 kroner i tortgodtgørelse som følge af den overvågning, de ifølge stævningen har været udsat for. Derudover kræver den danske elite hver 25.000 kroner af tys-tys-kilden.

Den tidligere chefredaktør, Kim Henningsen, ønsker ikke at udtale sig, men hans advokat Kåre Pihlmann lægger ikke skjul på, at han er forbavset.

LÆS OGSÅ: Vildt! Det koster Wozniackis forlovelsesring

”Det er krav i en helt anden klasse, end vi er vant til at se herhjemme. Vi har en retspraksis for tort for henholdsvis drab og voldtægt på 10.000 og 75.000 kroner, og jeg noterer mig, at de her personer mener sig berettiget til et langt højere beløb end et voldtægtsoffer og et drabsoffer. Det er helt ublu krav, og vi forventer en frifindelse, ” siger Kåre Pihlmann til BT.

Henrik Qvortrup, der indledte et samarbejde med tys-tys-kilden i 2008, afviser også at kommentere stævningen selv, men også hans advokat Arvid Andersen undrer sig over det høje millionkrav.

”Jeg tvivler på, at hver enkelt af sagsøgerne har gjort sig dybere overvejelser om, hvad det indebærer at indlede et søgsmål i den størrelsesorden. Det er en tung sag, de har kastet sig ud i, hvor man har rejst et stort krav og gjort det over for fire parter. Det er ikke en gratis omgang, og går man hen og taber sådan en sag, hvor man ikke har fået fri proces – endnu – så skal man selv betale gildet, ” siger Arvid Andersen til BT.

Ifølge advokaten er det samlede krav på 4,75 millioner kroner fra de 19 personer skudt helt ved siden af skiven, da han mener, at der bliver snakket om en imaginær krænkelse, hvor man så kræver økonomisk kompensation.

Hvad tænker du om millionkravet? 

BT
 
Tags: