Se her om du er rigere end gennemsnittet

Se her om du er rigere end gennemsnittet

image title: 
Foto: dgool/123rf.com
I gennemsnit har alle danskere 143.000 stående i banken. Det er ikke mindre end 6.000 kroner mere, end vi havde stående for et år siden, afslører nye tal fra Nationalbanken.
 
Hos Nykredit mener man, at det kan skyldes flere årsager.”Renterne er uhyre lave, reallønnen stiger pænt for de fleste danskere, beskæftigelsen stiger stadig i flere dele af landet og friværdierne stiger også,” forklarer cheføkonom i Nykredit Tore Stramer.

Det privatøkonomiske rådgiverselskab ’Uvildige’ forstår godt, at danskerne gerne vil have en økonomisk stødpude, men forklarer også, at den kan blive så stor, at det ikke er særlig fornuftigt:

”Det er altid fornuftigt, at man ikke spænder buen så hårdt, at hver eneste krone er nødvendig. Beløbet kan dog også blive så stort, at det ikke længere er fornuftigt,” siger rådgiver hos Uvildige Brian Stjernholm.

Han påpeger dog, at det er forskelligt, hvilket beløb, der er passende.

”Hvis alle hvidevarer går i stykker på en gang, så kan 40-50.000 kroner hurtigt få ben at gå på. Hvis I også er en hel familie, der skal ud og rejse engang imellem, så ryger der også hurtigt mange penge der. For nogen kan 143.000 kroner derfor godt være det rigtige beløb, mens det vil være alt for mange penge for andre,” fortæller Brian Stjernholm.

LÆS OGSÅ: Så meget kan du få i kompensation på rejsen

Brian Stjernholm forklarer desuden, at der er flere ting, du kan gøre, hvis du synes, du har en større stødpude på kontoen, end du måske behøver.

”Har du gæld, kan du overveje at bruge nogle af pengene på at betale af på den, så du betaler færre renter,” siger han og råder til at overveje at investere i værdipapirer, der kan give et højere afkast end det, du får på en almindelig bankkonto.

”Der er ikke længere nogen ’sikker havn’ for penge som obligationer var i gamle dage. Men hvis man har en tidshorisont på minimum tre år, så kan man overveje at placere nogen af sine penge i aktier og obligationer,” anbefaler Brian Stjernholm.

Er du rigere end gennemsnittet?

TV 2

 
Tags: