Se, hvad disse nye love betyder for dig

Se, hvad disse nye love betyder for dig

Sponsoreret indhold

Fra 1. juli er der en række love der vil træde i kraft, og det er muligt, at de har indflydelse på dit liv. Sådan skriver BT.
 
Læs med herunder, og få et overblik over alle de nye love.
 
Ny fartgrænse for biler med campingvogne
Hidtil har det kun været lovligt at køre 80 kilometer i timen med campingvogn på de danske motorveje, men hyppige campister kan nu glæde sig over at kunne nå op på 100 kilometer i timen.
 
Dette kræver dog en såkaldt Tempo 100 Danmark-godkendelse, som du kan søge om HER
 
Ny SU-lov
Fremover vil du blive frataget din SU, hvis du er mere end seks måneder forsinket på din videregående uddannelse, og dette gælder for dem der påbegynder uddannelse efter 1 juli.
 
Ny lov om chiptuning
Drømmer du om, at bilen kan køre lidt hurtigere, så skal du fremover være opmærksom på, at det nu er ulovligt at chiptune din bil, hvis den ikke opfylder de gældende bestemmelser for luftforurening.
 
Du kan se regler her.
 
Ny lov om rejser til krigsområder
En ny lov er nu vedtaget, der forbyder rejser til lande, hvor terrororganisationer er part i en væbnet konflikt. Denne lov godkendes, fordi PET betragter hjemvendte personer fra kampdeltagelse i lande som Syrien, som en trussel mod Danmark.
 
Ny lov om kontanthjælp
Hvis man som dansker har boet i udlandet i mere end et år ud af de sidste otte, vil det ikke være muligt at modtage kontanthjælp eller uddannelseshjælp, men man vil derimod modtage den noget lavere integrationsydelse i stedet for.
 
LÆS OGSÅ: ‘Trist udvikling’: Nu åbner muslimsk gymnasium

Ny knivlov
Det vil fra 1 juli være lovligt at bære alle slags knive på offentlige steder, så længe man har et ’anerkendelsesværdigt formål’, herunder arbejde, sport eller fritidsbeskæftigelse. Straffen for at bære kniv uden et ’anerkendelsesværdigt formål’ vil dog blive skærpet med den nye lov.
 
Ny rumlov
Den nye rumlov indebærer, at det fremover kræver godkendelse fra uddannelses- og forskningsministeriet at foretage aktiviteter i det ydre rum. Loven skal sikre, at individer, der skal du i det ydre rum, har de nødvendige kvalifikationer, og at de har truffet de nødvendige foranstaltninger i forhold til håndtering af rumaffald.
 
Ny lov om tv-aftaler
Hidtil har mange danskere været bundet til at betale for en tv-pakke via deres boligforening, men nu får alle husstande mulighed for at vælge en anden tv-udbyder end den tilbudte fra den fælles tv-forsyning.
 
Hvilke love har betydning for dig?

BT