Se hvorfor internettet hader denne mand

Se hvorfor internettet hader denne mand

image title: 
Foto: Screenshot/Bloomberg.com
Forretningsmanden Martin Shkreli er kommet i stormvejr på de sociale medier. I august købte han rettighederne til præparatet Daraprim for 55 millioner dollars, hvilket svarer til omkring 367 millioner danske kroner.

Præparatet, som man blandt andet bruger til at behandle AIDS-patienter med, koster omkring 1 dollar at fremstille og inden købet kostede det cirka 90 kroner pr. pille, hvor Martin Shrekli nu har forhøjet prisen til 5.000 kroner pr. pille.
Til Bloomberg Business fortæller Martin Shrkreli selv om motivet bag stigningen:

”Dette handler ikke om en grådig virksomhed, der forsøger at udnytte patienter. Det handler om os, der forsøger at drive en forretning.”

Han fortæller derudover, at mange patienter bruger præparatet i mindre end et år og at prisen passer på det medicin, der behandler lignende sygdomme.

Siden hans firma har købt rettighederne, har Martin Shkreli forklaret vigtigheden ved at forbedre [SV1] [SV2] Daraprim, og han fortæller om nødvendigheden ved at udvikle særlige tropiske sygdomme.

LÆS OGSÅ: Fik død baby med hjem i plastikpose

Han forklarer derudover, at indtægterne fra det dyre Dararprim vil blive brugt på forskning af bedre behandlinger og at skabe opmærksomhed omkring sygdommen toxoplasmosis – En parasitinfektion, der kan skabe seriøse og livstruende problemer.

Til trods for hans forsvar mod at have hævet prisen for medicinen hagler kritikken ned over Martin Shkreli på de sociale medier.
Eksempelvis skriver en bruger på twitter:

”Martin Shkreli er alt, der er galt med penge, medicin og politik i Amerika.”

Hvad er din holdning? Er det okay, at Martin Shkreli har sat prisen på Daraprim så højt op?

Daily Mail

 
Tags: 
Nøgleord: