Se om du bør få influenza-vaccine

Se om du bør få influenza-vaccine

image title: 
subbotina/123rf.com
Er du blevet vaccineret mod influenza, eller overvejer du hvorvidt det er nødvendigt? Så bør du læse med her, hvor overlæge og lektor på infektionsmedicinsk afdeling på Aarhus Universitetshospital Carsten Schade Larsen fortæller, hvilke mennesker der bør blive vaccineret.

”Der er jo nogle risiko-grupper. Altså alle dem med diabetes, kroniske hjerte- eller lunge-sygdomme bør vaccineres. Eller hvis du er gravid eller immun-svækket. Der er en hel række. Alle dem, der har en risiko for at få svære influenza-forløb,” fortæller han til Ekstra Bladet og henviser til, at det også er de officielle anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen.

Derudover fortæller overlægen, at unge og friske personer ikke behøver at lade sig vaccinere.

LÆS OGSÅ: 5 gode ting ved at blive ældre

”Jeg vil sige, at hvis man er en almindelig rask person, så skal man vælge at blive influenza-vaccineret, fordi man ikke gider at have influenza,” siger overlægen.

Det er med andre ord ikke en nødvendighed for almindelige raske personer, men det kan være ideelt, hvis man vil gardere sig bedst muligt mod sygdommen, dog fremhæver overlægen, at vaccinen ikke beskytter hundrede procent.

”Hvis du er ung og frisk og rask og har et godt immun-system, så har du vel omkring 70 pct. beskyttelse mod influenza, hvis du får vaccinen,” siger Carsten Schade.

Fra den første oktober kan alle over 65 år, førtidspensionister, kronisk syge og gravide i 2. og 3. trimester gratis få vaccinen.

Skal du vaccineres mod influenza?

Ekstra Bladet 
Tags: 
Nøgleord: