Se Toms opsang til unge indvandrere

Se Toms opsang til unge indvandrere

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf.com
I videoen, som forfatteren og foredragsholderen, Tom Andkjær, har delt på Facebook, fortæller han om, hvordan fem unge drenge ’af anden etnisk herkomst’ prøvede at snyde sig til en bedre plads i den lange tilbudskø i Fona. Da Tom derefter beder drengene om at smutte tilbage i køen ligesom alle andre, begynder de at kalde ham ’abekat’, og at sige ’fuck dig’ og ’du er en nar’.
 
”Hvis I hører mig, I fem snothvalpe ude fra Fona. Jeg gider ikke slås med jer, men et godt råd til jer: Opfør jer ordentligt, for I ødelægger det for rigtig mange mennesker med en anden hudfarve som mig, og som er muslimer,” lyder det blandt andet fra Tom i videoen.
 
Tom er selv adopteret fra Brasilien, og har boet det meste af sit liv i Danmark.
 
Tom Andkjærs opsang til fem unge drenge er gået viralt på Facebook, hvor over 400.000 har set videoen, og mere end 20.000 har liket den på meget få timer.
 
”Det er meget overvældende. Det havde jeg slet ikke regnet med,” fortæller Tom Andkjær til Ekstra Bladet.
 
LÆS OGSÅ: Går du rundt med falske penge i pungen?

Tom Andkjær uddyber overfor Ekstrabladet, at drenge, som dem han mødte i Fona, er med til at tegne et forkert billede af mennesker med anden etnisk herkomst.
 
”Det handler bare om, at der render nogle elementer rundt og skaber sig og ødelægger det for alle os andre, som er helt almindelige danskere, både muslimer og det ene og det andet, som bare vil leve i fred,” siger Tom Andkjær, og uddyber:
 
”Jeg bliver enormt arrig over sådan nogle mennesker, fordi jeg selv har en anden hudfarve og bor i Danmark. Jeg har aldrig oplevet noget racistisk, fordi jeg opfører mig ordentligt, siger han.”
 
Du kan se videoen HER
 
Hvordan oplever du racismen er i Danmark?
 
Ekstrabladet 
Tags: