Seksuelt hærværk hærger rastepladser

Seksuelt hærværk hærger rastepladser

image title: 
Foto: kartouchken/123rf.com
”Toilet med gloryhole, god aktivitet i buskene bagved bordene.”
 
Sådan lyder beskrivelsen af et offentligt toilet ved Hjallerup på en hjemmeside, hvor interesserede kan indberette steder til offentlig sex.
 
Det lyder måske umiddelbart uskyldigt. Men Vejdirektoratet er godt trætte af de sexhungrende, der mødes på rastepladserne for at dyrke sex. Mange af dem borer nemlig huller imellem toiletbåsene for at dyrke sex med ukendte partnere. Det er disse, som kaldes gloryholes.
 
”Vi dækker hullerne til, når vi opdager dem. Men hullerne kommer igen. Selvom vi spartler og maler, så har vi et fænomen i vores toiletbygninger, hvor der bliver lavet huller i væggene,” siger afdelingschef ved Vejdirektoratet Niels Christian Kvistgaard.
 
Vejdirektoratet er derfor begyndt at tage drastiske metoder i brug og fjerner hvert andet toilet på de mest udsatte rastepladser.
 
”Når vi renoverer bygningen, så sætter vi ikke skillevæggene op igen på grund af hærværket,” siger Niels Christian Kvistgaard.
 
LÆS OGSÅ: Dette er straffen for at putte baby i mikroovn
 
Ifølge ledende overlæge på Sexologisk Center ved Aalborg Universitetshospital, Astrid Højgaard, er det anonymiteten, der er drivkraften bag de mange gloryholes.
 
”Det er en risikabel måde at have sex på. Der er spændingen som et krydderi og noget ekstra. Man overgiver kontrollen over sin krop til andre mennesker,” siger hun.
 
Samtidig er der mange forskellige typer mænd, der bruger gloryholes, fortæller Astrid Højgaard.
 
”Det er både gifte og ugifte. Mænd der bor med andre mænd, eller mænd der bor med kvinder. Det kan være en helt almindelig familiefar, der søger ekstra,” siger overlægen.
 
En optælling DR Nordjylland har lavet ud fra kort på nettet, viser, at der er 35 rastepladser med gloryholes i Danmark.
 
Har du nogensinde haft sex på en rasteplads?
 
DR
 
Tags: