Seksuelt misbrugte skal ignoreres

Seksuelt misbrugte skal ignoreres

image title: 
Foto: Lin Pernille Photography LLC/flickr
Ved årets udgang risikerer Center for Seksuelt Misbrugte i København, Odense og Aarhus med stor sandsynlighed at lukke. Der er nemlig ikke fundet plads i budgettet til centrene, der hidtil har holdt sig kørende med støtte fra Socialministeriets såkaldte satspuljemidler.

Der vil dermed ikke være hjælp at hente for de, der har været udsat for seksuelle overgreb i deres barndom og som nu må leve med psykiske og sociale problemer. Lukningen af centrene kan få fatale konsekvenser, mener Lissi Kamholm, der er incestoffer. Hun fortæller følgende til DR Fyn:

”Det er virkelig katastrofalt, hvis mennesker som mig ikke kan få hjælp. Jeg har slet ikke ord for, hvor frygteligt det vil være,” siger hun.

LÆS OGSÅ: Læger svigter Udkantsdanmark

Hun fortsætter:

”Jeg har flere gange stået lige på kanten af at give op. Så har jeg fået en akuttid. Hvis ikke jeg havde fået hjælp, så ville jeg ikke være her i dag”.

Lissi Kamholm har været i behandling på centret i Odense, der lige nu har 100 ofre i behandling. Derudover står 57 ofre på venteliste til behandling på centret – med en ventetid på to år.

Hvad mener du om, at ofre for seksuelle overgreb fra 2016 ikke længere kan modtage behandling?

TV2 Lorry