Selvmordshovedpine breder sig

Selvmordshovedpine breder sig

image title: 
Foto: Pixabay
‘Selvmordshovedpinen’ er en relativt ukendt sygdom, men nu bliver der kastet  lys over den, da et stigende antal danskere får stillet diagnosen hvert år.
 
Professor på Dansk Hovedpinecenter på Glostrup Hospital, Rigmor Højland Jensen siger til metroxpress: “Vi kender ikke de nøjagtige tal fra Danmark, men data fra Tyskland og Italien, som vi kan overføre hertil, viser, at der hvert år kommer mellem 125-500 nye Hortons-tilfælde. Og blandt dem, er der især flere kvinder.”
 
LÆS OGSÅ: Opdatering: Sygehusansat sigtet for drab
 
Før i tiden var én ud af fem af de syge patienter kvinder, men i dag er det én ud af tre: “Vi ved ikke med sikkerhed, hvorfor flere kvinder får Hortons, men der forskes i, om livsstil kan være årsagen, da kvinder i dag i højere grad tilpasser sig den mandlige livsstil med udadvendthed, alkohol og rygning,” siger Rigmor Højland Jensen.
 
Mange af de personer der lider af Hortons hovedpine, forsøger at begå selvmord, fordi smerterne er så voldsomme: “Smerterne, som føles brændende og borende, ligger på en klar 10'er på smerteskalaen, og flere patienter oplever dem så altomfattende, at de har lyst til at hoppe ud af vinduet,” siger hun.
 
Hun fortsætter: “I modsætning til i USA har alle i Danmark gratis adgang til hjælp, og der findes heldigvis rigtig gode behandlingsmuligheder, som kan lindre sygdommen væsentligt.”
 
Hvad er dine oplevelser med stærke, fysiske smerter? Har du nogensinde overvejet drastiske løsninger, for at slippe af med stærke smerter?
 
MX

Tags: 
Nøgleord: