Sendte højgravid hjem: Dagen efter var barnet dødt

Sendte højgravid hjem: Dagen efter var barnet dødt

image title: 
Foto: subbotina/123rf.com
Det er ikke kun i Danmark, at sygehusene er travle, og stressede jordemødre må afvise gravide, fordi fødegangene er fyldte.
 
Også i Sverige er denne pladsmangel et stort problem, og det havde fatale følger for en højgravid kvinde, der sidste år mistede sit ufødte barn.
 
Hændelsen har været så alvorlig, at det svenske universitetssygehus i Lund nu har valgt at melde sig selv til myndigheder for at have svigtet kvinden.
 
Det skriver det svenske medie aftonbladet.se, ifølge Ekstra Bladet.
 
Den tragiske hændelse fandt sted i september, da den 35-årige kvinde, der var 41 uger henne i sin graviditet, kom til sygehuset for at få fødslen igangsat.
 
Selvom personalet havde målt, at kvindens blodtryk var for højt, og barnets hjertefrekvens og ultralyd var normal, så ville man igangsætte fødslen.
 
Men da der ikke var nogen ledige fødestuer, blev kvinden sendt hjem og fortalt, at hun skulle vende tilbage dagen efter.
 
Kvinden overnattede derfor hjemme, hvor hendes veer fortsatte gennem natten. Hun ringede til sygehuset flere gange, hvor de insisterede på, at hun skulle vente med at komme til veerne blev mere regelmæssige.
 
LÆS OGSÅ: Sådan undgår du stress

Smerterne og veerne fortog sig gennem natten, og kvinden vendte tilbage til sygehuset næste morgen og fik den nedslående besked: barnet var dødt.
 
Ifølge sygehuset ville barnet ’sandsynligvis have overlevet, hvis patienten var blevet indlagt med det samme og man da havde startet fødslen’. Sygehuset skriver desuden i indberetningen, at de travle omstændigheder og mangel på plads har påvirket de ’medicinske beslutninger’.
 
Ti måneder efter den tragiske hændelse er universitetssygehuset i Lund nået frem til, at det ikke var en klog beslutning at sende kvinden hjem, og har nu meldt sig selv til myndighederne for svigt mod den gravide kvinde.
 
Sygehusets fungerende direktør, Jessica Wixel Callmer, udtaler, at man føler med familien.
 
”Det er en meget tragisk hændelse, og vi føler med familien. Vi arbejdet nu med at udvide antallet af sengepladser,” siger hun.
 
Er det i orden, at sygehuse afviser patienter, fordi der ikke er plads? 

BT
Tags: