Sibirsk kulde: Så koldt bliver det hos dig

Sibirsk kulde: Så koldt bliver det hos dig

image title: 
Ivan Kruk/123rf.com
I dag er danskerne vågnet op til fem minusgrader. I den midtjyske by Krarup har DMI målt ned til minus ni grader, men reelt føles det endnu koldere – både i resten af Danmark, men også i den midtjyske by.

”Det er en kølig og blæsende uge, vi går i møde. Vi har et kraftigt højtryk over Nordskandinavien, og det sender en kold nordøstlig luft ned over os, ” siger Janne Hansen, der er vagthavende meteorolog ved Danmarks Metrologiske Institut, DMI, til Ritzau ifølge BT og fortsætter:

”Inde i landet, hvor der er koldest, vil det føles som minus 12-13 grader på grund af den lette vind. Ude ved kysterne er luften varmere, men her blæser det mere, så det vil føles som ned ti 15 minusgrader. ”

Den sibiriske kulde vil fortsætte langt ind i ugen, og måske endda et stykke i næste uge. Især de sydøstlige dele af landet vil få snebyger. Bornholm vil dog blive hårdest ramt, og kan i løbet af ugen få op til 50 centimeter sne. Den nordlige del f landet vil ifølge Janne Hansen blive forskånet for nedbør.

LÆS OGSÅ: Så meget koster det at krydse dansk bro

Mandag vil dagtemperaturen ligge på mellem frysepunktet og fire graders frost, hvilket ikke vil ændre sig væsentligt i løbet af ugen. Det vil dog føles endnu koldere, da der kommer meget vind fra en nordøstlig retning.

”Vi vil få let til frisk vind, hvilket betyder, at tre minusgrader vil føles som minus ti, så man skal sørge for at klæde sig ordentligt på, når man bevæger sig udenfor, siger Janne Hansen til BT.

Om natten kan temperaturen komme helt ned på omkring ti minusgrader i begyndelsen af ugen. DMI advarer om snefygning tirsdag, da vinden kan tiltage ved kysterne.

”Vi sender varslinger ud, hvis der ligger mere end ti centimeter løs sne, og vinden er mere end frisk, ” siger Janne Hansen.
Prognoserne for næste uge er fortsat usikre, men det tyder dog på, at kulden ikke vil opgive sit greb på Danmark uden kamp, skriver BT. 

Hvis du gerne vil forkæle dig selv og dine nærmeste i kulden, så kan du købe alverdens oplevelser her. 

BT

Tags: 
Nøgleord: