Sidder sangen fast? Sådan slipper du af med den

Sidder sangen fast? Sådan slipper du af med den

image title: 
Foto: Andres Rodriguez/123rf.com

Har du en sang der sidder fast på hjernen, så har vi de helt rigtige tips til at komme af med den.
 
Nedenfor får du seks tips til at slippe af med den irriterende ørehænger i hovedet.
 
1. Luk ørene

Det første råd lyder på at undgå musik, hvilket er lettere sagt end gjort, men prøv som det første at undgå at høre musik lige før sengetid.
 
Et andet råd lyder på, at du ikke skal lytte til den samme sang igen og igen, og generelt undgå repetitiv musik. Desuden er det blevet bevist, at hvis musikken bliver afbrudt er det sandsynligt, at vi mentalt fortsætter musikken. Så for at undgå ørehængere foreslår forskerne, at du hører sangen færdig.
 
2. Tyg tyggegummi
Det er blevet hævdet, at tyggegummi kan være en let løsning til at slippe af med den irriterende ørehænger.
 
Teorien lyder på, at vores evner til at forestille os musik bliver forringet, når vores kæber har travlt med noget andet.
 
3. Syng højt
Forskning antyder, at hvis du er tilbøjelig til at synge med på sange, er chancen for ørehængere også højere. Så hvis du vil af med den uønskede sang, der bider sig fast, så prøv at synge en anden sang meget højt.

LÆS OGSÅ: Kritik: Kjærsgaard og Støjberg fejrer hedningested

4. Lyt til dit humør
Undersøgelser viser, at når vi tænker på en bestemt sang, ændrer vores humør sig til, hvordan vi havde det, da vi hørte sangen. Så hvis du var sur, da du hørte ørehængeren, bliver du måske sur igen, når du hører den samme sang igen.
 
Derfor skal du prøve på at ændre den mentale sang, der spiller til en anden sang, der svarer til den følelsesmæssige tilstand du er i.
 
5. Ring til en ven
Det er blevet bevist, at rutinemæssige aktiviteter, såsom at børste tænder, kan føre til, at en ørehænger sætter sig fast. På den modsatte side kan krævende opgaver, såsom lektielæsning, også associeres med ørehængere.
 
Men tanker vandrer sjældent, når man er sammen med andre, derfor kan det hjælpe at tilbringe tid med en ven og få tankerne et andet sted hen end sangen, der sidder fast i hovedet.
 
6. Lad være med at prøve
Det sidste råd går på at prøve at undertrykke trangen til at gentage sangen igen og igen i hovedet. Risikoen med denne metode er, at det desværre også kan medvirke den modsatte effekt.
 
Har du andre gode råd til at slippe af med ørehængerne?

Videnskab.dk


Tags: 
Nøgleord: