Sikkerhedsbrist: Terrortrussel mod kongehuset

Sikkerhedsbrist: Terrortrussel mod kongehuset

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf.com
En stor sikkerhedsbrist har ramt det danske kongehus. 138 tegninger og 24 billeder af dronning Margrethes residens, Christian IX’s palæ, var i en kort periode tilgængelige på internettet, fordi en af hoffets underleverandører har brudt sin diskretions- og tavshedspligt. Det skriver Ekstra Bladet.

Tegningerne og billederne afslører blandt andet detaljerede oplysninger om el-systemet, kabler til kameraer og tagkonstruktioner, hvilket ifølge terrorforsker Lorenzo Vidino fra The George Washington Universitys Center for Cyber & Homeland Security sagtens kan misbruges, hvis det kommer i forkerte hænder:

”Terrorister går efter mål med symbolsk værdi, og dronningen er jo om nogen symbol på jeres kultur og samfund, så hun er et helt oplagt mål. Og Danmark er jo et af de lande, der skal være ekstra påpasselige på grund af jeres involvering i konflikten i Syrien og jeres fortid med Muhammed-tegningerne,” siger Lorenzo Vidino og fortsætter:

LÆS OGSÅ: Har sendt 150 breve: ”Jeg kan ikke leve uden Breivik”

”Derfor bør myndighederne sikre, at al information, der kan hjælpe terrorister, beskyttes bedst muligt. Alt andet er nonchalant og meget naivt. Terroristgrupper som Islamisk Stat har i dag højt kvalificerede it-eksperter, der sidder og scanner nettet for alt, der kan være behjælpeligt.”

Hverken kongehuset eller PET har ønsket at kommentere sikkerhedsbristen, mens Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme (SLKE), der er ansvarlig for at vedligeholde statens slotte, beklager deres underleverandørs sløseri.

Frygter du et angreb på det danske kongehus på baggrund af tegningerne, eller er det blot en storm i et glas vand?  

Ekstra Bladet