Sjove mennesker er klogere end alle andre

Sjove mennesker er klogere end alle andre

image title: 
Foto: Pixabay
Det at kunne få andre mennesker til at grine og selv sætte pris på humor, er ifølge forskere et tegn på over gennemsnitlig intelligens.
 
I en undersøgelse fra University of New Mexico bad en gruppe forskere deres elever op at udføre en humoristisk opgave. De studerende skulle indtage rollen som fiktive personer på baggrund af ganske få informationer.
 
De medstuderende skulle derefter bedømme deltagernes evner til at være sjove, og samtidig skulle de udylde en række forskellige tests om generel intelligens, åbenhed, udadvendthed og samvittighed.
 
LÆS OGSÅ: Stigende antal danskere kommer under kniven
 
Da forskerne gennemgik resultaterne fandt de ud af, at den generelle intelligens faktisk er en stærk indikator for humor. Humor er et tegn på underliggende kognitive evner, konkluderede de amerikanske forskere.
 
På Bucknell University i den amerikanske delstat Pennsylvania har forskere også set nærmere på sammenhængen mellem humor, kreativitet og intelligens.
 
Forskerne fandt ud af, at mens kreativitet og intelligens var uafhænginge af hinanden, så var humor relateret til både kreativitet og intelligens.
 
Er humor en stor del af din hverdag?
 
Dagens.dk
Tags: 
Nøgleord: