Skørt initiativ skal forhindre SMS-ulykker

Skørt initiativ skal forhindre SMS-ulykker

image title: 
Foto: Imgur
Selvom ulykker, som skyldes smartphonebrug, er et relativt nyt fænomen, er tendensen stærkt stigende. En undersøgelse, som bygger på tal fra amerikanske skadestuer, viser nemlig, at antallet af ulykker forårsaget af folk, der er forgabt i deres smartphone, er steget med 35 procent de seneste fem år.

Andre steder har man taget hårdere midler i brug for at komme smartphoneulykkerne til livs. I Utah og New Jersey i USA har man eksperimenteret med at uddele bøder til SMS’ende fodgængere, der var til fare for sig selv eller andre.

LÆS OGSÅ: Lam mand skal have verdens første hovedtransplantation 

Selvom SMS-fortovene i Antwerpen rent faktisk er et reklamestunt fra teleselskabet Mlab, mener en talsperson fra teleselskabet, at det er højst sandsynligt, at fodgængere i byen vil bruge dem.

”Alle SMS'er når de går. Du går sikkert gennem gaderne, mens du SMS'er eller sender Whatsapp beskeder til dine venner, og har ikke rigtig fokus på dine omgivelser - kun på, hvad der sker på din skærm,” siger han til Yahoo News.

”Dette forårsager sammenstød med andre fodgængere. Du kunne, uden at vide det, endda også være til fare for dit eget liv, mens du SMS'er, når du går over gaden uden at kigge op,” fortsætter han.

Hvad er din holdning til folk, der bruger smartphone, mens de bevæger sig rundt i byen?

BT
Tags: